2015-11-18 16:48:55
Φωτογραφία για Ν. Κακλαμάνης: «Ανεπαρκείς οι απαντήσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την ομάδα ΔΕΛΤΑ»
Την άμεση κατάθεση των πεπραγμένων της ομάδας ΔΕΛΤΑ, προκειμένου να αναδειχθεί το έργο της,  θα ζητήσει ο Βουλευτής Α’ Αθηνών Νικήτας Κακλαμάνης, μετά από τη γενικόλογη, γεμάτη υπεκφυγές και «χρωματισμένη», με έντονα ιδεολογικοπολιτικά στοιχεία, απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, σε ερώτησή του σχετικά με την αδικαιολόγητη διάλυση της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Όπως προκύπτει από την απάντηση του κ. Τόσκα, η κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ δεν έγινε βάσει συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδίου.

Όσον  αφορά στις αιτίες, που οδήγησαν την κυβέρνηση στη διάλυση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, ο αρμόδιος υπουργός μιλά «γενικώς και αορίστως» για:

- «Ενίσχυση της αστυνόμευσης και αναβάθμισης ιδίως του «προληπτικού και αποτρεπτικού ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας»

- «Διασφάλιση του δημοκρατικού ελέγχου (!) στο εν λόγω σώμα ασφαλείας, με στόχο την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, καθώς και την προστασία των δικαιωμάτων αυτών και του προσωπικού»


Κι όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή, που η σημασία της ομάδας ΔΕΛΤΑ δείχνει να την καθιστά περισσότερο αναγκαία από πότε, λόγω των πολλαπλών προκλήσεων και απειλών για την εθνική και δημόσια ασφάλεια εξ’ αιτίας των προσφυγικών και μεταναστευτικών «κυμάτων», που «κατακλύζουν» τη χώρα αλλά και των διεθνών τρομοκρατικών γεγονότων.

Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα παραπάνω φαίνεται να αποτελούν «ψιλά γράμματα».

Θέλω να ελπίζω, ότι η κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ δεν εντάσσεται σε σχέδιο «αποψίλωσης» των πιο ικανών αστυνομικών δυνάμεων στα πλαίσια ικανοποίησης «συντρόφων» και της «αριστερής κουλτούρας»...   Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ