2015-11-19 12:48:08
Φωτογραφία για Δεινοπαθούν οι καρκινοπαθείς της Ξάνθης – Αναγκάζονται να μετακινούνται για θεραπείες!
Τον δικό τους Γολγοθά ανεβαίνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι καρκινοπαθείς... της Ξάνθης, που πέραν της πάθησής τους καλούνται να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις και τα κενά που καταγράφονται στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας.

Το πρόβλημα, γνωστό και άλυτο εδώ και καιρό, επισημαίνει για ακόμη μια φορά ο γνωστός Ξανθιώτης κ. Τάσος Τεφρωνίδης με ανάρτησή του στην ομάδα “Στραβά και Ανάποδα” στο Facebook, περιγράφοντας την ταλαιπωρία των καρκινοπαθών της περιοχής για την – ούτως ή άλλως – επίπονη χημειοθεραπεία τους.

Όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά, δεκάδες πολίτες υποχρεώνονται κάθε τόσο να διανύουν απόσταση 120 χλμ μέχρι την Αλεξανδρούπολη ώστε να βρίσκονται εκεί τις πρώτες πρωινές ώρες για να υποβληθούν σε χημειοθεραπείες διάρκειας 5 ωρών, ενώ στην συνέχεια πρέπει να επιστρέψουν ξανά οδικώς πίσω στην Ξάνθη παρά το γεγονός πως αρκετοί βρίσκονται στην γειτονική πόλη χωρίς συνοδούς με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να οδηγήσουν εκθέτοντας σε κίνδυνο τους εαυτούς τους.


“Θα αναφερθώ και πάλι στο Γολγοθά που διανύουν οι δεκάδες καρκινοπαθείς και οι οικογένειες του νομού μας που υποχρεώνονται σε τακτά διαστήματα να κάνουν 120 km ως την Αλεξανδρούπολη στην οποία να βρίσκονται στις 8,30 πμ και μετά από μια επίπονη χημειοθεραπεία 5 ωρών επιστρέφουν στην Ξάνθη πολλές φορές οδηγώντας μόνοι τους εκθέτοντας σε κίνδυνο τον εαυτό τους και για όσους κινούνται στην Εγνατία διότι είναι γνωστές οι παρενέργειες μετά την χημειοθεραπεία” σημειώνει ο ίδιος, τονίζοντας πως θα έπρεπε να βρεθεί μια λύση ώστε οι άνθρωποι αυτοί να εξυπηρετούνται από το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και να μην είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται κάθε τόσο.

Χαρακτηριστικά, επισημαίνει πως μια λύση θα μπορούσε να δοθεί με την πρόσληψη έστω ενός γιατρού ο οποίος θα μπορούσε να περιοδεύει σε όλη την Θράκη και να υποβάλει σε θεραπεία τους ασθενείς σε διαφορετικές ημέρες ανά Νομό.

Πρόκειται σίγουρα για ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα το οποίο χρίζει άμεσης και ουσιαστικής λύσης, ώστε να δοθεί ένα τέλος στην ταλαιπωρία όλων αυτών των ασθενών της περιοχής και σίγουρα πρέπει να απασχολήσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και τους πολιτικούς του Νομού, και της Περιφέρειας ώστε να αναζητηθεί και να απαιτηθεί φυσικά η καλύτερη δυνατή λύση.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ