2015-11-21 00:28:05
Φωτογραφία για Δύο εργολαβίες για το Πάτρα - Πύργος το 2015 προανήγγειλε ο Δέδες
Δύο εργολαβίες ως το τέλος του 2016 προανήγγειλε ο... γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Δέδες, χθες σε ημερίδα του Συνδέσμου Τεχνικών Εταιριών Ανωτέρων Τάξεων (ΣΤΕΑΤ) για τα δημόσια έργα στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υποδομών.

Ο κ. Δέδες ανέφερε ότι ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος είναι το πρώτο έργο της νέας προγραμματικής περιόδου που αναμένεται να διευρύνει το Διευρωπαϊκό Οδικό Δίκτυο και πρόσθεσε ότι εντός του Δεκεμβρίου θα προκήρυχθούν οι δύο πρώτες δημοπρατήσεις από τις 8 που έχουν εξαγγελθεί συνολικά. Σε εκκρεμότητα παραμένει η 9η εργολαβία, η οποία αφορά την περιοχής της Κάτω Αχαΐας και την περιβόητη νότια χάραξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η νότια χάραξη έχει απορριφθεί από το 2011, ωστόσο το υπουργείο έχει πει ότι είναι «υπό επανεξέταση», αν και τη δεδομένη περίοδο οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν ασχολούνται καν με το συγκεκριμένο ζήτημα. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ.Πατρίς, πάντως, ο στόχος των δύο εργολαβιών ως το τέλος του 2015 είναι αρκετά φιλόδοξος
. Όπως μετέφερε στην εφ.Πατρίς υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Υποδομών, ο προϋπολογισμός της πρώτης δημοπράτησης είναι έτοιμος και πλέον απομένουν λίγα τεχνικά ζητήματα για να αποσταλεί η προκήρυξη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η δεύτερη δημοπράτηση είναι επίσης στα «σκαριά», όμως το βασικό μέλημα του υπουργείου είναι η ομαλή εξέλιξη στον πρώτο διαγωνισμό και η αποφυγή ενστάσεων ή άλλων ζητημάτων που μπορεί να αποτελέσουν τροχοπέδη.

«Εάν πάει καλά η πρώτη δημοπράτηση, τότε όλες οι άλλες θα βγουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Γίνεται πάντως σημαντική προσπάθεια να προλάβουμε και δεύτερη εργολαβία» δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφ.Πατρίς. Ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης έχει θέσει ως στοίχημα την επιτυχή εξέλιξη του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος υπό τον συγκεκριμένο τρόπο δημοπράτησης, αφού είναι αυτός που χρεώθηκε την ακύρωση της προηγούμενης δημοπράτησης που είχε προγραμματίσει ο Μιχ.Χρυσοχοΐδης, δεχόμενος σφοδρή κριτική από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, κυρίως από τους Ηλείους Κώστα Τζαβάρα (ΝΔ) και Γιάννη Κουτσούκο (ΠΑΣΟΚ).
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ