2015-11-21 14:09:06
Φωτογραφία για ΠΟΝΕΣΑΝ ΟΙ ΑΤΑΚΕΣ ΤΟΥ... «ΔΗΜΙΟΥ» ΤΟΥ ΠΑΟ, ΝΤΙΛΕΪΝΙ ΓΙΑ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ... ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ! *BINTEO*
Ο MVP του θριάμβου της Λοκομοτίβ στο ΟΑΚΑ, Μάλκολμ Ντιλέινι, μίλησε στο SDNA για το προσωπικό του... κρεσέντο στο τρίτο δεκάλεπτο με τους 20π., και αφιέρωσε τη νίκη και την εμφάνιση στον... Γιώργο Μπαρτζώκα!

Αναλυτικά Όποιος είδε το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης Παναθηναϊκός-Λοκομοτίβ στο ΟΑΚΑ αναρωτιόταν «πού είναι ο Ντιλέινι;» καθώς ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα και MVP του Οκτωβρίου στην Euroleague είχε μείνει επιθετικά στο μηδέν. Όλα αυτά, έως το 24’, καθώς από εκείνο το σημείο ο 26χρονος Αμερικανός γκαρντ πήρε το… όπλο του, ανέτρεψε το μομέντουμ της ομάδας του Τζόρτζεβιτς και «γάζωσε» την «πράσινη» άμυνα, σε ένα ανεπανάληπτο «σόλο», σκοράροντας 20 πόντους ως το 30’!

Με συνολικά 23π. οδήγησε το «τρένο» της ρωσικής ομάδας σε άλλη μία νίκη στον όμιλο και την δεύτερη εις βάρος του Παναθηναϊκού και κατόπιν μίλησε για το… τσιπ που άλλαξε ώστε από εκεί που δεν έβαζε τίποτα, να βλέπει το καλάθι σαν «βαρέλι»!


Ο σεσημασμένος σκόρερ της «Λόκο» (δεύτερος στην διοργάνωση με 19,3π. μ.ο.) παρά την εξαιρετική πορεία της ομάδας του κρατά χαμηλούς τόνους, αλλά δεν διστάζει να βγάλει το καπέλο στον Γιώργο Μπαρτζώκα, στον οποίο αφιέρωσε τη νίκη, επισημαίνοντας πως είναι ο πρώτος προπονητής που πιστεύει τόσο πολύ σε αυτόν και τον καταλαβαίνει -Είδαμε ένα παιχνίδι όπου υπήρχαν δύο ομάδες και ξαφνικά στην τρίτη περίοδο το μετέτρεψες σε… προσωπικό σόου! Τι έγινε και το πήρες πάνω σου;

«Ημουν τσαντισμένος στο ημίχρονο. Όλα ήταν άσχημα για μένα και ήθελα κάτι από το οποίο να ξεκινήσω. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν… όνειρο. Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός με έπαιξε καλά στην άμυνα και δεν μου έβγαινε τίποτα. Ακόμα και οι καλές πάσες που μου έδιναν οι συμπαίκτες μου, δεν τις έκανα εύστοχα σουτ και αδυνατούσα να βρω ρυθμό. Αυτό που έψαχνα ήταν ένα… έναυσμα για να πάρω μπροστά. Τελικά, το βρήκα από τις… βολές, αφού ευστόχησα σε δύο βολές και μετά όλα ήταν διαφορετικά για μένα».

-Εχεις ξανακάνει τόσα πολλά (20π.) μέσα σε μόλις μία περίοδο;

«Εχω κάνει καλά παιχνίδια με συγκεκριμένα δεκάλεπτα όπου ένιωθα ότι… έμπαιναν όλα πριν από 1-2 χρόνια, αλλά σαν κι αυτό που έγινε στο ΟΑΚΑ δύσκολο να θυμηθώ… Καμιά φορά συμβαίνει. Την προηγούμενη εβδομάδα στα τελευταία δευτερόλεπτα έχασα δύο βολές στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα και χάσαμε. Δεν γινόταν και αυτή τη φορά να απογοητεύσω τους συμπαίκτες μου. Δεν μπορούσα να δεχτώ κάτι τέτοιο. Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είπα στον εαυτό μου ότι πρέπει να βγω μπροστά για να τους βοηθήσω και να τους κάνω να αισθανθούν πως μπορούν να βασιστούν πάνω μου».

-Πού θεωρείς εν τέλει ότι κρίθηκε το παιχνίδι;

«Ηταν πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε γρήγορα στο καλό μας ξεκίνημα, είχε και την βοήθεια του κόσμου του, αφού διαθέτει σκληρή έδρα. Ηθελε πολύ τη νίκη. Εμείς ξεκινήσαμε δυνατά όπως θέλουμε και πρέπει να κάνουμε. Ο Παναθηναϊκός μέσω της άμυνάς του έφερε ισορροπία και έδειχνε να παίρνει το μομέντουμ. Εμείς έπρεπε να ακολουθήσουμε λέξη προς λέξη τις εντολές του προπονητή μας και αυτό κάναμε για να φτάσουμε στη νίκη».

-Η Λοκομοτίβ εντυπωσιάζει με το 5-1 που έχει καταγράψει έως τώρα. Πού μπορεί να φτάσει στην Euroleague;

«Κανείς δεν μας περίμενε πριν αρχίσει ο όμιλος να έχουμε μόλις μία ήττα σε έξι αγωνιστικές. Ο στόχος μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια. Εχουμε πολύ καλό προπονητή, που ξέρει την Euroleague, καλούς παίκτες, καλό τεχνικό επιτελείο. Από το πρώτο παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό στην έδρα μας δείξαμε πως έχουμε καλή και ανταγωνιστική ομάδα. Από εκεί και πέρα, όσο προχωράς και νικάς, δείχνεις τη δυναμική σου. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε όσο παίζουμε και θα δούμε που μπορούμε να φτάσουμε».

-Νίκες όπως αυτή στο ΟΑΚΑ ανεβάζουν επίπεδο την Λοκομοτίβ;

«Σίγουρα τέτοιες νίκες βοηθούν. Την προηγούμενη εβδομάδα χάσαμε στη Βαρκελώνη παρότι είχαμε το προβάδισμα. Απέναντι στον Παναθηναϊκό ξεκινήσαμε καλά, είχαμε το πάνω χέρι, αλλά έκαναν αντεπίθεση, πήραν προβάδισμα, αλλά αντιδράσαμε καλά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και αυτό έγινε. Γι’ αυτό είμαστε χαρούμενοι».

-Η νίκη επί του Παναθηναϊκού έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ηταν κι αυτό ένα έξτρα κίνητρο για σένα ώστε να του… χαρίσεις αυτή τη χαρά;

«Το σκεφτόμουν τις προηγούμενες μέρες πριν το παιχνίδι. Ο κόουτς Μπαρτζώκας ήταν στον Ολυμπιακό και είχε μεγάλη αντιπαλότητα με τον Παναθηναϊκό την οποία ξέρουμε όλοι. Μπορεί ο κόουτς να κέρδισε την Euroleague με τον Ολυμπιακό, αλλά στην Ελλάδα έχασε το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος συνήθως είναι το φαβορί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Χαίρομαι που νικήσαμε στο ΟΑΚΑ, γιατί ξέρω ότι ο κόουτς χάρηκε και επειδή μας βοηθά θέλαμε να του… επιστρέψουμε κάτι. Θέλαμε να νικήσουμε γι’ αυτόν».

-Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε ήθελε στον Ολυμπιακό, αλλά εν τέλει συνεργάζεστε στην Λοκομοτίβ. Πώς είναι η συνεργασία σας;

«Πιστεύει σε μένα. Είναι πολύ σημαντικό που σε αυτή τη φάση της καριέρας μου για πρώτη φορά έχω έναν προπονητή που πραγματικά πιστεύει πολύ σε μένα. Καταλαβαίνει το παιχνίδι μου. Θέλει να παίζω γι’ αυτόν… προσωπικά και την παραμονή του αγώνα μου είπε στην προπόνηση ότι έπρεπε να είμαι επιθετικός και αυτό προσπάθησα να κάνω. Αν κρίνω με αυτά που έκανα στο τρίτο δεκάλεπτο, θεωρώ ότι τον άφησα ικανοποιημένο».

Δείτε επίσης : ΒΡΗΚΕ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΤΑ... ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ Ο ΝΤΙΛΕΪΝΙ! 20 ΠΟΝΤΟΥΣ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 4.30'! *BINTEO*  
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ