2015-11-21 21:55:06
Φωτογραφία για Ομιλία Βούλας Πατουλίδου για την Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων
Σε ήρωες και μάχες που «αγγίζουν τον θρύλο» αναφέρθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο πλαίσιο των... εκδηλώσεων εορτασμού της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στην ομιλία της, που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά το πέρας της Επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Παναγία Δεξιά, η κ. Πατουλίδου περιέγραψε με έντονη συγκίνηση δύο χαρακτηριστικές πράξεις ηρωισμού των Ελληνικών Ενόπλων δυνάμεων κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, αυτής του Υποσμηναγού Μαρίνου Μητραλέξη που με τον έλικα του αεροσκάφους του, κατέρριψε ιταλικό βομβαρδιστικό και του «ξακουστού για τη δράση και τον ηρωισμό του πληρώματος του, αντιτορπιλικού Αδριάς, που πεισματικά αρνήθηκε να εγκαταλείψει και να παραδώσει το ημικατεστραμένο πλοίο το οποίο οδήγησε τελικά στο ναύσταθμο της Αλεξάνδρειας, αφήνοντας έκθαμβους τους πάντες». Η κ
. Πατουλίδου στη συνέχεια υπενθύμισε στην ομιλία της ότι ο «ελληνικός στρατός των 240 μόλις στρατιωτών που υπερασπιζόταν το οχυρό Ρούπελ, αντεπιτέθηκε στην αεροπορία και την μηχανοκίνητη κόλαση των Γερμανών, συλλαμβάνοντας τους πρώτους αιχμαλώτους της αήττητης ναζιστικής πολεμικής μηχανής, ενάμιση χρόνο πριν τη μάχη του Στάλινγκραντ, τη στιγμή που, στο δυτικό μέτωπο, οι δύο μεγαλύτερες αυτοκρατορίες της εποχής, η βρετανική και η γαλλική, των τρεισήμισι εκατομμυρίων στρατιωτών, ρίχνονται στη θάλασσα από τους Γερμανούς.»

Η κ. Αντιπεριφερειάρχης κλείνοντας την ομιλία της, ευχαρίστησε τις ένοπλες δυνάμεις που κρατούν ηθικό ακμαίο στη σημερινή δυσβάστακτη οικονομική συγκυρία λέγοντας χαρακτηριστικά τη φράση: «Αυτός είναι ο ελληνικός στρατός. ΑΕΡΑ»

Τέλος, η κ. Πατουλίδου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων του Γ΄ Σώματος Στρατού.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ