2015-11-21 22:01:07
Φωτογραφία για Ποιες επιχειρήσεις της Β. Ελλάδας επισκέφθηκε η Κινέζα διπλωμάτης
Επίσης, ο ΣΒΒΕ φρόντισε για την ξενάγηση των Κινέζων στο μουσείο της Βεργίνας, ενώ το βράδυ της Τρίτης παρέθεσε δείπνο στο οποίο παρακάθισε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος συζήτησε μαζί τους αφενός ζητήματα που αφορούν τον τουρισμό και την επισκεψιμότητα της Θεσσαλονίκης και αφετέρου θέματα για την κινέζικη παροικία της πόλης.

Το γενικό συμπέρασμα της επίσκεψης –όπως αναφέρουν παράγοντες που μετείχαν στις συναντήσεις- είναι ότι οι Κινέζοι διπλωμάτες δεν έχουν πλήρη εικόνα για την Ελλάδα. Δηλαδή αγνοούν όσα υπάρχουν και συμβαίνουν στη Βόρεια Ελλάδα, πιθανώς και σε άλλες περιφέρειες, κάτι εξαιρετικά αρνητικό για τις επιχειρήσεις. Εάν, μάλιστα, υποθέσει κανείς βασίμως ότι ανάλογες εντυπώσεις έχουν και οι διπλωμάτες άλλων χωρών, αντιλαμβάνεται το μέγεθος του κενού. Διότι –κακά τα ψέματα- αλλιώς πουλάς αν κάποιος γνωρίζει μόνο τα προϊόντα και αλλιώς αν αντιλαμβάνεται ότι υπάρχουν σύγχρονες εγκαταστάσεις και συνθήκες παραγωγής.

Συμπέρασμα: η εξωστρέφεια για να γίνει από ευχή πραγματικότητα χρειάζεται πράξεις και πρωτοβουλίες. Κινήσεις που στα σοβαρά κράτη είναι αντικείμενο των υπηρεσιών του κράτους, το οποίο δεν χρειάζεται να παράγει, αλλά επιβάλλεται να προωθεί την παραγωγή της χώρας, στην Ελλάδα τις δρομολογούν οι φορείς. Μόνο που αυτό όσο καλό κι αν είναι, όσο θετικά κι αν καταγράφεται έχει… ταβάνι. Και στις δουλειές –στις πωλήσεις ειδικότερα- η συνέπεια είναι μεγάλη υπόθεση.  
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ