2015-11-22 07:52:07
Φωτογραφία για Ο ΠΑΟΚ εξετάζει Ενρίκε!
Οι Ιταλοί κάτι παραπάνω θα ξέρουν και κάνουν λόγο για τον Βραζιλιάνο διεθνή κεντρικό αμυντικό της Νάπολι, Ενρίκε, που έχει προταθεί στον ΠΑΟΚ Το όνομα του 29χρονου αμυντικού είναι στη λίστα των υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστών της Νάπολι και προστέθηκε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την Ιταλία, στη λίστα του Φρανκ Αρνεσεν, που εξετάζει τον συγκεκριμένο έμπειρο κεντρικό αμυντικό για μια θέση, που ο «Διέφαλος» έχει ανάγκη ενίσχυσης.

Ο Ενρίκε βλέποντας μην αγωνίζεται ούτε στα… φιλικά και να μην υπολογίζεται από τον Σάρι θέλει να φύγει από το Σαν Πάολο παρότι το πλουσιοπάροχο συμβόλαιο του λήγει τον Ιούνιο του 2017. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να αγωνίζεται κάτι που το έδειξε και όταν άφησε το συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα για να πάει να αγωνιστεί σε Λεβερκούζεν και Ράσινγκ.

Η Νάπολι αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό ή να απαιτήσει ένα πολύ μικρό ποσό για να τον παραχωρήσει στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.


Όπως γράφεται στη Βραζιλία, η Σάντος είναι μια ομάδα που έχει δείξει ενδιαφέρον για να τον αποκτήσει σε περίπτωση, που ο Ενρίκε αποφασίσει για δεύτερη φορά να επιστρέψει στην πατρίδα του. Πάντως, στην Ιταλία λέγεται ότι τρεις ομάδες, η Τζένοα, η Ελλάς Βερόνα και η Σαμπντόρια συζητούν για τη μεταγραφή του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή.

Πάντως, ο Σάρι συμπεριέλαβε τον Ενρίκε στην αποστολή της Νάπολι για τον αγώνα με τη Βερόνα την Κυριακή (22/11) στις 13:30, χωρίς πάντως να τον προορίζει για την αρχική ενδεκάδα.

Ποιος είναι ο Ενρίκε

Από την Κοριτίμπα, στην Παλμέιρας και από εκεί στην Ευρώπη τα πρώτα βήματα του έμοιαζαν με παραμύθι. Το καλοκαίρι του 2008 αποτέλεσε μήλον της έριδος ανάμεσα στον Άγιαξ και στην Μπαρτσελόνα, με τους Καταλανούς να δαπανούν 8 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσουν για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Στη Βαρκελώνη δεν βρήκε ποτέ θέση στο κέντρο της άμυνας, με τον Γκουαρντιόλα να επιλέγει τον Πικέ που μόλις είχε πάει στην Μπαρτσελόνα για παρτενέρ του Πουγιόλ.

Ο Ενρίκε συνυπήρξε με τον Φάνη Γκέκα στη Λεβερκούζεν (σεζόν 2008-’09) όταν μέτρησε 31 συμμετοχές στην ομάδα των Βιντάλ, Κρόος, Κάστρο, Φρίντριχ, Κάντλετς, Χέλμες φτάνοντας μέχρι τον τελικό του κυπέλλου Γερμανίας. Την επόμενη χρονιά βρέθηκε στο Σανταντέρ και μέχρι το τέλος της περιόδου 2010-’11 «έγραψε» 63 συμμετοχές και 5 γκολ με τη φανέλα της Ράσινγκ.

Το 2011 επέστρεψε στην Παλμέιρας αφού έμεινε ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα. Υπό τις οδηγίες του Λουίς Φελίπε Σκολάρι αναγεννήθηκε κέρδισε 3 τίτλους και έφτασε να γίνει αρχηγός της ομάδας. Με 161 παιχνίδια από το 2011 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2014, μεταγράφηκε αντί 4 εκατομμυρίων ευρώ στη Νάπολι.

Ο Ράφα Μπενίτεθ του έδωσε κάποιο χρόνο συμμετοχής στους «παρτενοπέι» και μέχρι να φύγει ο Ισπανός για τη Ρεάλ Μαδρίτης έκανε 38 παιχνίδια (3 γκολ) με την ομάδα του ιταλικού νότου. Ήταν στην αποστολή της εθνικής Βραζιλίας για το Μουντιάλ 2014, αλλά αγωνίστηκε μόλις τρία λεπτά στον προημιτελικό κόντρα στην Κολομβία.

Η άφιξη του Μαουρίτσιο Σάρι στη Νάπολι τον έθεσε στο περιθώριο και φέτος δεν έχει αγωνιστεί ούτε λεπτό… Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ