2015-11-23 15:54:07
Φωτογραφία για «Ανεμοδαρμένες» παραλίες και Kitesurf στην Ξάνθη – Εντυπωσιακό θέαμα στην Μάνδρα
Τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν νωρίς το πρωί της Κυριακής στην παραλία της Μάνδρας, στον... Δήμο Αβδήρων Ξάνθης, εκμεταλλεύτηκαν πολίτες που επιδόθηκαν σε θαλάσσια σπορ!

Ήδη από το βράδυ του Σαββάτου το Λιμενικό εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την αλλαγή των καιρικών συνθηκών στην περιοχή και την επιδείνωση του καιρού, κρούοντας ταυτόχρονα το καμπανάκι του κινδύνου για τους θυελλώδεις ανέμους στο Θρακικό Πέλαγος.

Και μπορεί αυτό να αποτελεί εμπόδιο για τους ψαράδες, δεν ισχύει ωστόσο το ίδιο για τους.... ριψοκίνδυνους λάτρεις του Kite Surfing που βρέθηκαν στην πολυσύχναστη παραλία του Νομού το πρωί της Κυριακής απολαμβάνοντας το κύμα αλλά και τον Νοτιά.

Το θέμα ήταν εντυπωσιακό ενώ προκάλεσε τα βλέμματα και το ενδιαφέρον κατοίκων της περιοχής αλλά και παραθεριστών που επίσης βρέθηκαν στην παραλία. 

Τι είναι το kitesurf

Το kitesurf ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του '90 αλλά πραγματικά αναπτύχθηκε μετά το 2003, όπως και η βιομηχανία του kite γενικότερα. Στην Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια παρατηρείται μία έξαρση στο άθλημα και όχι μόνο από τον ανδρικό πληθυσμό, αφού η χώρα πραγματικά προσφέρεται γι' αυτό λόγω της καλής θερμοκρασίας, των υπέροχων παραλιών και τελευταίο και σπουδαιότερο λόγω των ανέμων της.


To kitesurf είναι ένας συνδυασμός διάφορων αθλημάτων όπως είναι το wakeboard, windsurf, paraglide και το surf. Στην ουσία στο kite δημιουργείται διαγώνια (90 μοίρες) κίνηση του αναβάτη ‘’πιέζοντας’’ τον αετό μέσα στη δύναμη του αέρα, αναφέρει το swimtraining.gr.

Ένα kite αποτελείται από το πανί, τη μάτσα και τις αρτάνες (ζύγια), που ενώνουν τη μάτσα με το πανί. Τα σχοινιά αυτά συνήθως έχουν μήκος 22-25 μέτρα. Ο αναβάτης, με τη βοήθεια του αετού σερφάρει στο νερό πάνω σε μια σανίδα που έχει 2 τύπους: directional σανίδι το οποίο είναι για κύματα και όπως λέει και η λέξη είναι μιας κατεύθυνσης twintip σανίδι το οποίο είναι για ελεύθερη οδήγηση και από τις 2 πλευρές ενώ στις μέρες μας είναι και το πιο δημοφιλές στη χρήση.
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ