2015-11-25 11:51:33
Φωτογραφία για Δεν φεύγουν πια οι μετανάστες με πλοία από την Πάτρα;
Λιγοστεύουν οι λαθρομετανάστες που επιλέγουν να φύγουν από την Ελλάδα, μέσω του λιμανιού της Πάτρας, είτε χρησιμοποιώντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα είτε βρίσκοντας κρυψώνα σε κάποιο όχημα που πρόκειται να επιβιβαστεί σε πλοίο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το κεντρικό λιμεναρχείο της Πάτρας, το τελευταίο τρίμηνο συνελήφθησαν 93 μετανάστες που προσπάθησαν να ταξιδέψουν προς την Ιταλία, χρησιμοποιώντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014 είχαν συλληφθεί 242 μετανάστες, οι οποίοι κατείχαν πλαστά διαβατήρια.

Σημαντικά μειωμένος είναι και ο αριθμός όσων επιχείρησαν να μπουν σε κάποιο πλοίο κρυμμένοι σε όχημα, αφού τους τελευταίους τρεις μήνες συνελήφθησαν στο λιμάνι 32 μετανάστες ενώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014 είχαν συλληφθεί 115.

Όσον αφορά στις εθνικότητες των συλληφθέντων με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, οι περισσότεροι ήταν υπήκοοι Συρίας, Ιράκ και Ιράν.


Πλέον στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας ελάχιστοι είναι οι μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονται εκεί προσπαθώντας να βρουν τρόπο για να μπουν κρυφά σε διερχόμενο φορτηγό με προορισμό το λιμάνι.

Η σημαντική μείωση του αριθμού των μεταναστών οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι οι περισσότεροι επιλέγουν τα βόρεια σύνορα της χώρας.

Άλλωστε, για να κάνουν το ίδιο ταξίδι από το λιμάνι της Πάτρας θα πρέπει να απευθυνθούν τα κυκλώματα παράνομης διακίνησης και να πληρώσουν αρκετά χρήματα για να αγοράσουν ένα πλαστό διαβατήριο, που μπορεί και να τους κοστίσει μέχρι και 1.200 ευρώ.

Ταυτόχρονα υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της σύλληψης, που σημαίνει ότι ο μετανάστης θα χάσει χρόνο με όλες τις διαδικασίες που ακολουθούνται.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ