2015-11-29 17:37:07
Φωτογραφία για Μαιευτήρας στο Θριάσειο ζήτησε «φακελάκι» για φυσιολογικό τοκετό!
Το φαινόμενο «φακελάκι» ζει και βασιλεύει στα ελληνικά νοσοκομεία, καθώς έρχονται στο φως νέες περιπτώσεις γιατρών που ζητούν χρήματα... προκειμένου να παράσχουν τις προβλεπόμενες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση τους Υπουργείου Υγείας, τις τελευταίες ημέρες συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από άνδρες του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας γιατρός- μαιευτήρας στο Θριάσειο Νοσοκομείο, ο οποίος χρηματίστηκε με το ποσό των 600 ευρώ για φυσιολογικό τοκετό.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου προχώρησε σε αναστολή των καθηκόντων του εν λόγω γιατρού, όπως προβλέπεται από το Νόμο, ενώ δρομολογούνται οι διαδικασίες για την άμεση παραπομπή της υπόθεσης στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Όπως επεσήμανε το Υπουργείο Υγείας, το φαινόμενο του χρηματισμού στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας είναι γνωστό πρόβλημα και αποτελεί μια από τις σοβαρότερες παθογένειες του συστήματος από την οποία πρέπει να απαλλαγούμε. Για το λόγο αυτό ενθαρρύνει του πολίτες να καταγγέλλουν τέτοιου είδους φαινόμενα.

Το υπουργείο Υγείας έχει ενσωματώσει στο Νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στη Βουλή, διάταξη που προβλέπει τη σύσταση ειδικού γραφείου προστασίας δικαιωμάτων ληπτών υπηρεσιών υγείας. Τα γραφεία αυτά θα λειτουργούν σε κάθε νοσοκομείο της χώρας και θα έχουν ως αρμοδιότητα- μεταξύ άλλων- τη συλλογή και τη διεκπεραίωση καταγγελιών για φαινόμενα διαφθοράς στο σύστημα υγείας.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ