2015-12-03 08:59:01
Φωτογραφία για ΕΟΠΥΥ: Πληρώνονται για τον…Αύγουστο τα Διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια!
Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Health Report.gr

Μπορεί να μπήκε για τα καλά ο χειμώνας αλλά ρευστό με …καλοκαιριάτικη γεύσηθα δούνε στους λογαριασμούς τους όσοι διαθέτουν διαγνωστικό εργαστήριο ή κέντρο, καθώς ο ΕΟΠΥΥ από την Τετάρτη 02/12/2015, έχει πιστώσει την προκαταβολή για τον περασμένο Αυγούστου.

Διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια σύμφωνα με την ενημέρωση τουΠανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ) θα δουν ρευστό στους λογαριασμούς τους. Βέβαια υπολείπεται το υπόλοιπο του Αυγούστου, αλλά και όλοι οι άλλοι μήνες μέχρι τον Δεκέμβριο που διανύουμε, ενώ ήδη έχουν κουρευτεί άλλοι δύο μήνες στο πλαίσιο της υποχρεωτικής έκπτωσης που γίνεται από τον ΕΟΠΥΥ.

Τα πράγματα αναμένεται να χειροτερέψουν για τον κλάδο λόγω και του νέου rebate (υποχρεωτικές εκπτώσεις) που επιβλήθηκαν από το υπουργείο Υγείας μενέα υπουργική απόφαση. Με βάση τις ρυθμίσεις αυτές πολλά κέντρα ενώ θα πραγματοποιούν εξετάσεις, οι αποζημιώσεις τους θα κουρεύονται πολύ πάνω από το50%.


Δεν είναι τυχαίο ότι η ΠΑΣΙΔΙΚ μιλά για τεράστια προβλήματα, οικονομικά και άλλα, που έχουν συσσωρευτεί στις ιδιωτικές μονάδες παροχής Π.Φ.Υ. Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια, μετά «την πλήρη αδιαφορία και απαξίωση που επιδεικνύει το Υπουργείο Υγείας προς την ιδιωτική Π.Φ.Υ. , (μολονότι έχουμε αιτηθεί συνάντηση πολλές φορές), η οποία εξυπηρετεί πάνω από το 90% των ασφαλισμένων τουΕ.Ο.Π.Υ.Υ. και όχι μόνο».

Ο Σύνδεσμος υπογραμμίζει ακόμη ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κατάρρευσηςτων ιδιωτικών μονάδων Π.Φ.Υ. «με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των Ελλήνων πολιτών, των εργαζομένων σε αυτές και των οικογενειών τους».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ