2015-12-03 20:43:07
Φωτογραφία για Η κίνηση ματ του Μητροπολίτη Χίου στον Τσίπρα - Τι του είπε που τον εντυπωσίασε μέσα από το μάθημα των Θρησκευτικών
Μια άγνωστη ιστορία από την πρόσφατη συνάντηση των Μητροπολιτών των... ακριτικών νήσων με τον πρωθυπουργό για το προσφυγικό αποκάλυψε στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος κατά την παρουσίασιν του νέου βιβλίου του κ. Κωνσταντίνου Χολέβα , υπό τον τίτλον: «Η Ελληνορθόδοξη πρόταση, για την κρίση, την παιδεία, τα εθνικά θέματα».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 29ης Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Ο Μητροπολίτης χαρακτήρισε το βιβλίο "αντίσταση σε όσους θέλουν να προκαλέσουν τον ολετήρα του Ελληνισμού". Επίσης μίλησε για το μπόλιασμα ελληνισμού -χριστιανισμού, τις ρίζες μας και την ιστορία μας, μίλησε για τα Ψαρά που ανήκουν και στην Μητροπολιτική του περιφέρεια, ενώ επίσης σχολίασε τους τρεις πυλώνες της ελληνορθοδόξου παραδόσεως που είναι η κρίση, η παιδεία, τα εθνικά θέματα.

Μίλησε για τη συνάντηση των Μητροπολιτών των ακριτικών νησιών με τον πρωθυπουργό. Σχετικά λοιπόν ανέφερε τη φράση με την οποία άνοιξε την παρέμβασή του στην εν λόγω συνάντηση. Οπως είπε ο κ. Μάρκος ο πρωθυπουργός εντυπωσιάστηκε με τη φράση και τότε ο Μητροπολιτης του είπε πως έμαθε τη φράση αυτή από τα Θρησκευτικά στο σχολείο κι "αν συνεχίσουν τα παιδιά να διδάσκονται Θρησκευτικά στο σχολείο θα δείτε πόσο θα βοηθήσουν στο έργο σας"

Για την ιστορία η επίμαχη φράση ήταν: "Ήρθα ως μετανάστης του ουρανού, και πρόσφυγας στη γη στην οποία ήρθε ξένος ο Χριστός μου, για να με παλλινοστήσει στον παράδεισο"

Σημείωσε ακόμη: Αλλοίμονό μας αν το υπουργείο Εθνικής Παιδείας τείνει να γίνει υπουργείο Εκπαιδεύσεως!
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ