2015-12-04 10:47:08
Φωτογραφία για Κύπρος: Σκάνδαλο στο Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας - Υπό σύλληψη 5 άτομα
Στη σύλληψη πέντε προσώπων προχώρησε η Αστυνομία Λεμεσού σε σχέση... με καταγγελίες για σκάνδαλο στο Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας, στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται 42χρονος λειτουργός, που ήταν υπεύθυνος για αξιολόγηση και κατακύρωση προσφορών για ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτούνταν από τα ευρωπαϊκά ταμεία.

Η αστυνομία συνέλαβε τόσο τον 42χρονο όσο και την 36χρονη σύζυγο του, η οποία άμεσα ή έμμεσα σχετιζόταν με τις εταιρείες στις οποίες κατακυρώθηκαν προσφορές για ερευνητικά προγράμματα με το συνολικό ύψος της χρηματοδότησης τους να φτάνει τις 72 χιλιάδες ευρώ. Επίσης συνελήφθηκαν 3 αλλοδαπές γυναίκες, ηλικίας 33 και 34 ετών.

Εναντίον του 42χρονου διερευνώνται 8 αδικήματα, όπως συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, δόλος και κατάχρηση εξουσίας και αδικήματα συγκάλυψης, ενώ εναντίον των 4 γυναικών διερευνώνται 5 αδικήματα.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και έγγραφα από τις εταιρείες που φέρεται να εμπλέκονται ενώ οι πέντε αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στο δικαστήριο για έκδοση διατάγματος κράτησής τους.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ