2015-12-05 22:48:07
Φωτογραφία για Όλοι μαζί για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας
Κοινό μέτωπο- κοινός σκοπός για το δήμο Ήλιδας, τους φορείς και τους πολίτες, η παραμονή του Νοσοκομείου στην Αμαλιάδα και προς αυτή την κατεύθυνση προετοιμάζεται το μεγάλο συλλαλητήριο την ερχόμενη Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, προκειμένου να δοθεί ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Με πρωτεργάτη το Σωματείο εργαζόμενων του Νοσοκομείου, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι σύσκεψη φορέων στο χώρο του Νοσοκομείου, παρουσία του Δημάρχου Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες έτσι ώστε η κινητοποίηση να είναι μαζική.

‘Κλείνει’ ο δήμος

Σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει γίνει και βάσει όσων ανακοινώθηκαν στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι φορείς, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στις 11:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου και θα ακολουθήσει πορεία και κατάληξη στην κεντρική πλατεία Αγίου Αθανασίου Αμαλιάδας.


Τη συγκεκριμένη ημέρα αναμένεται να παραλύσει η πόλη, καθώς ήδη ο δήμος έχει προγραμματίσει να κλείσουν οι υπηρεσίες, το ίδιο έχει αποφασίσει και ο Εμπορικός Σύλλογος για τα καταστήματα, ενώ κατά την διάρκεια της εβδομάδας θα γίνει ενημέρωση σε όλους τους χώρους εργασίας, αλλά και στα σχολεία, την πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τα δεκαπενταμελή μαθητικά συμβούλια, προκειμένου να συμμετέχουν άπαντες, προκειμένου να εκφραστεί μαζικά η θέληση της πόλης. Παράλληλα, θα γίνουν επαφές και με τους Δημάρχους του Ηλειακού κάμπου για να στηρίξουν την κινητοποίηση, αφού το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας καλύπτει το μισό νομό Ηλείας.

Να δοθεί μήνυμα

«Προχωράμε σε αυτή την κινητοποίηση, εξαιτίας της ανελέητης επίθεσης που γίνεται με στόχο την υποβάθμιση αρχικά και εν συνεχεία το κλείσιμο του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Είναι γνωστός ο ρόλος που διαδραματίζει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας στη δημόσια υγεία και πρέπει να τον διαφυλάξουμε αυτό το ρόλο» δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου κ. Βασίλης Μιχαλόπουλος.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, οι κινήσεις αυτές ήρθαν μετά το σχέδιο αναδιάρθρωσης των υγειονομικών μονάδων στο νομό Ηλείας και τόνισε: «Θα διατρανώσουμε την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε κίνηση υποβάθμισης του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας και της βόρειας Ηλείας, γιατί το Νοσοκομείο μας καλύπτει ακόμη και τμήμα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας».

Από την πλευρά του ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, ο οποίος παρευρέθηκε στη συνάντηση, υπογράμμισε: «Διεκδικούμε το δικαίωμα στην υγεία του μισού νομού. Είναι επιβεβλημένη λοιπόν η συσπείρωση για όλο το νομό, γιατί φαίνεται καθαρά ότι υποβαθμίζονται οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου. Διεκδικούμε το αυτονόητο, την παροχή υγειονομικής περίθαλψης όπως έκανε πάντοτε το Νοσοκομείο Αμαλιάδας» και κάλεσε άπαντες να δώσουν το ‘παρών’ στο συλλαλητήριο.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Νίκος Σαψάλης επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Πρέπει να διεκδικήσουμε την παραμονή του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας και την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών υγείας με την ταυτόχρονη πρόσληψη γιατρών σε όλη την Ηλεία. Την Παρασκευή πρέπει να ‘νεκρώσει’ ο δήμος για να δείξουμε ότι θέλουμε την παραμονή του».

Στη σύσκεψη παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστας Τσαούσης, ο οποίος δήλωσε: «Ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας ενδιαφέρεται να επανδρωθούν οι θέσεις που προβλέπονται στον οργανισμό λειτουργίας του Νοσοκομείου. Χωρίς τη βοήθεια των πολιτών όμως, ότι και να πούμε δε έχει αξία και πρέπει οι πολίτες να είναι στο συλλαλητήριο».

Το ‘παρών’ στη συνάντηση έδωσε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος εκπροσώπησε και τον Δικηγορικό Σύλλογο Αμαλιάδας και ανέφερε: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας σε πρόσφατη απόφασή του ομόφωνα θα είναι αντίθετο σε όποια προσπάθεια υποβάθμισης του Νοσοκομείου. Όλοι οι σύμβουλοι θα είναι παρών στο συλλαλητήριο, γιατί με την υγεία δεν μπορεί να παίζει κανείς».

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών γιατρών κ. Κυριάκος Γαριός, ο οποίος ταυτίστηκε με τις θέσεις του Σωματείου.

Το Σωματείο εργαζομένων έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση-

Ανακοίνωση

πρόσκληση που θα διανεμηθεί παντού, καλώντας όλους τους πολίτες στην κινητοποίηση της Παρασκευής. Αυτό που διεκδικεί και απαιτεί ο δήμος είναι: Νομική αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, άμεση στελέχωση με ιατρικό και λοιπό προσωπικό, επαρκή χρηματοδότηση για λειτουργικές ανάγκες, άμεση επαναλειτουργία της μαιευτικής κλινικής, καμία κατάργηση τμημάτων ή κλινικών, άμεση αποπεράτωση της νέας πτέρυγας ΤΕΠ και απόσυρση του σχεδίου του υγειονομικού χάρτη της 6ης ΥΠΕ.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ