2015-12-05 23:53:09
Φωτογραφία για Κίνα: «Συρρίκνωσαν» ηθοποιό στην αφίσα του Star Wars επειδή ήταν... μαύρος
Ο Τζον Μπογιέγκα, ένας μαύρος ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στην... πολυαναμενόμενη νέα ταινία Star Wars με τίτλο «The Force Awakens» σίγουρα θα ένιωσε προσβεβλημένος βλέποντας την κινεζική αφίσα για το φιλμ, που πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στην ασιατική χώρα στις 9 Ιανουαρίου.

Κι αυτό γιατί ο χαρακτήρας που, που στην αυθεντική αμερικάνικη αφίσα είναι ο τρίτος μεγαλύτερος σε μέγεθος, αντανακλώντας τη σημαντικότητα του ρόλου του, έχει «συρρικνωθεί» στο πόστερ της ασιατικής χώρας σε τέτοιο βαθμό που... διακρίνεται πλέον μόνο με μικροσκόπιο.

Ο 23χρονος ηθοποιός, που υποδύεται έναν χαρακτήρα ονόματι Φιν στη νέα ταινία, βρίσκεται κάτω από τον Χαν Σόλο και την πριγκίπισσα Λέια στην κινεζική αφίσα, ενώ προκαλεί εντύπωση ότι επέλεξαν να τον δώσουν περισσότερη έμφαση σε ένα... ρομπότ αντί για αυτόν.

Η κίνηση αυτή του κινεζικού παραρτήματος της εταιρείας Walt Disney σχολιάστηκε ιδιαίτερα αρνητικά από χρήστες των social media, που κατηγόρησαν για ρατσισμό τους υπεύθυνους για τη δημιουργία της αφίσας. Η εταιρεία προς το παρόν δεν έχει σχολιάσει τις αντιδράσεις για την «συρρίκνωση» του μαύρου ηθοποιού, ωστόσο ανακοίνωσε ότι «είναι περήφανη για την καμπάνια μάρκετινγκ που έχει δημιουργήσει» η οποία έχει στόχο να φέρει κοντά τους φαν του Star Wars από ολόκληρη τη χώρα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ