2015-12-08 15:21:08
Φωτογραφία για ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟΙ, μα αγέρωχοι: Ένα μυθιστόρημα, όπου οι Βορειοηπειρώτες διαλαλούν: Είμαστε Έλληνες!
Παρουσιάστηκε στα Γιάννινα το νέο μυθιστόρημα του... γνωστού Βορειοηπειρώτη συγγραφέα Βαγγέλη Παπαχρήστου με τίτλο «Ταλαιπωρημένοι μα αγέρωχοι». Ο κ. Παπαχρήστος ανέφερε χαρακτηριστικά πως και αυτό το μυθιστόρημά του είναι η ιστορία ενός λαού, του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, που μπόρεσε στο διάβα των χρόνων όχι μόνον να επιζήσει, αλλά να δώσει τα φώτα της γνώσης σε όλη την επικράτεια αυτής της χώρας. Είναι τα πρόσωπα που διαψεύστηκαν και μαράζωσαν από την μοιροκρατία, αλλά που δεν το βάζουν κάτω. «Είμαστε Έλληνες» διαλάλησαν και διαλαλούν στα κρατητήρια, στα εδώλια των κατηγορουμένων και προτιμούν να πεθάνουν αλώβητοι και άκαμπτοι. Πρόσωπα ταλαιπωρημένα μα αγέρωχα…». 

 Μεταξύ των ομιλητών ήταν το μέλος Δ.Σ. της Εταιρείας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου Αλέξανδρος Φαρμάκης, που ανάφερε πως «το βιβλίο αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί περισσότερο ως μια πραγματική κατάθεση ψυχής των σκληρών βιωμάτων και όχι ανάπλαση η εξιστόρηση ενός μύθου»
. Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Βορειοηπειρωτικών Ερευνών Νίκος Υφαντής, σημείωσε ότι «η Βορ. Ήπειρος, από πεδίο τριβής και διαμάχης, μπορεί να αποβεί παράγοντας δύναμης και πολιτισμού του αλβανικού κράτους και στενής και εποικοδομητικής προσέγγισης και συνεργασίας για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη". Στα τέσσερα κεφάλαια του μυθιστορήματος, που είναι βιωματικό, με 335 σελίδες και με εικονογραφημένο εξώφυλλο από τον ζωγράφο Γιώργο Μήτση, περιγράφεται η πτώση του χοτζικού καθεστώτος στην Αλβανία, η ίδρυση της Ομόνοιας, ως ένα κεφάλαιο στην ιστορία του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, μα και στιγμές και γεγονότα στη χώρα των αετών μετά το 1991. Ξεχωριστή θέση στο μυθιστόρημα ο συγγραφέας δίνει στην καταδίκη των πέντε ηγετών της οργάνωσης «ΟΜΟΝΟΙΑ», η τύχη των οποίων κρέμονταν από μια κλωστή.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ