2015-12-08 18:07:14
Φωτογραφία για ΦΟΒΕΡΕΣ ΑΤΑΚΕΣ ΤΖΕΪΜΣ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΚΑΙ... ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΚΟΣΜΟ!
Πρόκειται για το τελευταίο απόκτημα του Ολυμπιακού.

Στο άκουσμα του Σον Τζέιμς, ο κόσμος του Θρύλου ένιωσε ανάμεικτα συναισθήματα. Από τη μία το ένδοξο παρελθόν του στη Μακάμπι, και από την άλλη η μέση του, που ουσιαστικά τον έδιωξε από το Ισραήλ. Δύο διαφορετικές εικόνες του που πλέον ανήκουν στο παρελθόν, καθώς φέτος στην Μπιλμπάο απέδειξε ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

Μιλώντας στον «Γαύρο» ο Σον Τζέιμς αποκάλυψε πώς ακριβώς νιώθει τις πρώτες ώρες του στη χώρα μας.

Αναλυτικά Πρώτη ερώτηση ήταν για το πώς αισθάνεται που μπορεί πλέον να φοράει τη φόρμα του Θρύλου, με τον ίδιο να τονίζει γεμάτος χαρά: «Είναι ένας από τους κορυφαίους οργανισμούς στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός. Οταν ακούς για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, τότε σου έρχονται στο μυαλό ελάχιστες ομάδες. Και είμαι ευλογημένος που έχω αγωνιστεί σε κάποιες από αυτές και τώρα θα είμαι στον Ολυμπιακό. Το να είμαι, λοιπόν, μέρος της οικογένειάς του είναι μεγάλη ευλογία».


Επόμενο ερώτημα ήταν πώς ένιωσε όταν έμαθε το ενδιαφέρον των ερυθρόλευκων. «Αδερφέ, είναι ο Ολυμπιακός!» είπε με θαυμασμό ο Αμερικανός σέντερ, για να συνεχίσει:

«Εννοώ, ήξερα ότι παίζω στην ACB (το ισπανικό πρωτάθλημα) και κάποια ευκαιρία θα βρισκόταν στο διάβα μου. Σε λίγες ομάδες λοιπόν δεν θα το σκεφτόμουν καθόλου και θα πήγαινα αμέσως, και ο Ολυμπιακός είναι μία από αυτές».

Πλέον στο Λιμάνι θα βρεθεί στην ίδια ομάδα με τον κορυφαίο γκαρντ της Ευρώπης, τον Βασίλη Σπανούλη, μαζί με τον οποίο, καθώς και τον Ματ Λοτζέσκι, παρακολούθησαν την αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο ΣΕΦ.

Αναφορικά λοιπόν με το πώς νιώθει που θα αγωνίζεται μαζί με τον ηγέτη του Θρύλου, ο Σον Τζέιμς είπε: «Τι να πω για τον Σπανούλη… Για μένα το να παίζω μαζί του είναι κάτι φανταστικό και είμαι έτοιμος να μάθω από τη συνύπαρξή μου με αυτόν. Είμαι ενθουσιασμένος να δω τι φέρνει στο παρκέ για τον Ολυμπιακό, αλλά και εκτός αυτού. Πάνω κάτω ξέρω τι κάνει όταν αγωνίζεται, όμως το πιο ενδιαφέρον είναι να δω τι προσφέρει στην ομάδα όταν δεν παίζει, στα αποδυτήρια και γενικότερα στο σύνολο».

Πέρα όμως από τον αρχηγό, μαζί του θα είναι ένας συμπαίκτης του στην Αρμάνι Μιλάνο, ο Ντάνιελ Χάκετ. Αλήθεια, έμαθε πληροφορίες από τον Ιταλό πριν έρθει σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό; «Μίλησα με πάρα πολλά άτομα όταν άκουσα το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Μίλησα στον Χάκετ, με τον οποίο πέρσι αγωνιστήκαμε μαζί, σε έναν Ελληνα πρώην συμπαίκτη μου στην Μπιλμπάο, τον Μπόγρη, μίλησα με τον Σόφο (τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη) και ακόμα περισσότερους. Ηθελα να μάθω, βέβαια, αν αυτά που γνωρίζω για την ομάδα από μόνος μου ισχύουν όντως. Μόνο θετικά όμως είχα να ακούσω από όλους για τη νέα μου ομάδα» είπε, για να πάρει τη σκυτάλη από μόνος του και να παρουσιάσει στους οπαδούς του Ολυμπιακού τον ίδιο του τον εαυτό.

«Εγώ είμαι εδώ για να δώσω ακριβώς ό,τι θέλουν. Μια δυνατή παρουσία μέσα στη ρακέτα σε άμυνα και επίθεση. Να βοηθήσω πολύ στο αμυντικό κομμάτι και να κάνω μέσα από τη δουλειά μου τους συμπαίκτες μου καλύτερους. Να επωφεληθώ στην επίθεση και να δώσω λύσεις. Πάνω κάτω όμως να προσφέρω παντού» τόνισε ο Αμερικανός σέντερ, ο οποίος είχε περικυκλωθεί από παιδιά που βρέθηκαν στο ΣΕΦ.

Μάλιστα, για το εάν είναι έτοιμος να προσφέρει σύντομα, δήλωσε: «Είμαι έτοιμος 100%. Επαιζα στο ισπανικό πρωτάθλημα, που, όπως και να ’χει, διαθέτει αρκετή από την αίγλη της Ευρωλίγκας. Εκεί παίζουν η Μπαρτσελόνα, η Λαμποράλ Κούτσα, η Μάλαγα. Την προηγούμενη εβδομάδα λοιπόν έπαιξα και στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ. Δεν είναι τίποτα λοιπόν για μένα, και θεωρώ ότι αν έχω την υγεία μου, απλώς θα χρειαστεί να γίνω ένα με το σύνολο για να προσφέρω».

Τέλος, του ζητήθηκε να πει τη γνώμη του για τον κόσμο του Θρύλου. Ο Τζέιμς στο ματς με την ΑΕΚ δεν σταματούσε να γυρνάει προς τα πίσω και να βλέπει τους οπαδούς των ερυθρόλευκων, ενώ σηκώθηκε και τους χειροκρότησε όταν ακούστηκε στο ΣΕΦ το όνομά του. «Ο κόσμος του Ολυμπιακού με κάνει να είμαι ενθουσιασμένος και να ανυπομονώ να παίξω για αυτόν. Περιμένω πώς και πώς τον τρόπο με τον οποίο θα με υποδεχτεί όταν μπω σε αυτό το γήπεδο για να παίξω στα ματς της Ευρωλίγκας, αλλά και στα ντέρμπι του πρωταθλήματος» υποστήριξε ο Αμερικανός κλείνοντας τη συζήτηση.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ