2015-12-09 12:30:35
Φωτογραφία για Παρατείνονται και επισήμως μέσω νομοσχεδίου οι συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ!
Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Τη νόμιμη οδό παίρνουν και επισήμως οι συμβάσεις των ιδιωτών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ αλλά και άλλων παρόχων. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που αποκάλυψε το HealthReport.gr, το οποίο αναμένεται να δοθεί σεδημόσια διαβούλευση πριν πάει για ψήφιση στη Βουλή, οι συμβάσεις των ιδιωτών παρόχων με τον ΕΟΠΥΥ που έχουν παραταθεί, νομιμοποιούνται.

Ειδικότερα στο Άρθρο 22, (Ρυθμίσεις θεμάτων Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, περιγράφονται τα εξής:

« (Παράταση συμβάσεων παρόχων του ΕΟΠΥΥ).

Η ισχύς των υφισταμένων κατά τη δημοσίευση του παρόντος συμβάσεων των ιατρών, διαγνωστικών εργαστηρίων, πολυϊατρείων και κλινικών με τον ΕΟΠΥΥ, είτε αυτές είναι αρχικές είτε έχουν ήδη παραταθεί, παρατείνεται έως τις 31-03-2016».

Με τον τρόπο αυτό νομιμοποιούνται οι παρατάσεις που έχουν δοθεί και έτσι οι ιδιώτες πάροχοι μεταξύ αυτών και χιλιάδες γιατροί σε όλη τη χώρα, μπορούν πλέον να πληρωθούν από τον ΕΟΠΥΥ.


Άλλωστε πριν λίγο καιρό είχε προκύψει πρόβλημα με την εξόφληση ειδικά των γιατρών οι οποίοι ναι μεν είχαν συμβάσεις με τον οργανισμό αλλά αυτές δεν είχαν νομιμοποιηθεί μέσω νόμου. Με την ψήφιση του νομοσχεδίου το πρόβλημα φαίνεται πως θα λυθεί.

Να σημειωθεί ότι πολλοί ιατρικοί Σύλλογοι όπως ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο Ιατρικών Σύλλογος Πατρών αλλά και η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, είχαν ζητήσει από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δώσει λύση στο ζήτημα ώστε να εξοφληθούν οι γιατροί.

Πάντως το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας ρυθμίζει πολλά θέματα σε σχέση με το ιατρικό σώμα. Μεταξύ αυτών δίνεται λύση και για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ. 
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ