2015-12-13 19:07:06
Φωτογραφία για Και... τοξοβόλος ο Προμηθέας με τον Χρήστο Αερικό!
Ο Προμηθέας δεν σκοράρει μόνο στα γήπεδα του μπάσκετ, ούτε κάνει μόνο «ματ» στις σκακιέρες! Ο δραστήριος σύλλογος της Πάτρας έχει, πλέον, στις τάξεις του και έναν πρωταθλητή... τοξοβολίας, τον Χρήστο Αερικό, ο οποίος ετοιμάζεται ήδη για την συμμετοχή του σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Τελευταία διάκριση του Αερικού ήταν η πρωτιά που κατέκτησε στον διακρατικό αγώνα τοξοβολίας που διεξήχθη πρόσφατα στο «Τόφαλος», με την συμμετοχή των Εθνικών ομάδων Ελλάδας και Κύπρου. Ο πρωταθλητής του Προμηθέα αγωνίστηκε με την Εθνική Ελλάδας και κατέλαβε την 1η θέση με πανελλήνιο ρεκόρ (149/150).

ΧΡ. ΑΕΡΙΚΟΣ: «ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ»

«Στόχος μου για το 2016 είναι η συμμετοχή μου και η κατάκτηση μεταλλίων σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις τοξοβολίας στην κατηγορία Νέων Ανδρών», δήλωσε ο Αερικός. Ποιες είναι αυτές οι διοργανώσεις; Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού χώρου τον Μάρτιο στην Τουρκία, τα δυο Πανευρωπαϊκά Κύπελλα Νέων, το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων, καθώς και το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών τον Μάιο στο Νότιγχαμ της Αγγλίας
. Ο Αερικός είναι 19 ετών και σπουδάζει στα ΤΕΦΑΑ. Ξεκίνησε να ασχολείται με την τοξοβολία όταν ήταν 11 ετών και έναν χρόνο μετά έγινε μέλος των Εθνικών μας ομάδων. Στην Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια έχει κατακτήσει 5 φορές το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, 5 φορές το Κύπελλο και έχει στο ενεργητικό του όλα τα Πανελλήνια ρεκόρ στις κατηγορίες Εφήβων, Νέων Ανδρών και Ανδρών σύνθετου τόξου.

31 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ 250 ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙ

Για την ιστορία, στο διακρατικό πρωτάθλημα της Πάτρας συμμετείχαν 31 σωματεία από όλη την Ελλάδα με 250 αθλητές και συνοδούς. Σημειωτέον, δε, ότι η πόλη μας και η Αχαΐα γενικότερα είχαν μεγάλη συμμετοχή στους αγώνες, με 6 σωματεία. Στη διάρκεια των αγώνων πραγματοποιήθηκε και σεμινάριο προπονητών από τον διεθνούς φήμης Ιταλό προπονητή Φ. Κλίνι (Εθνική Ιταλίας). Τους αγώνες διεύθυνε η πατρινή κριτής Κ. Πλακούδα, η οποία θα διαιτητεύσει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο. Στις απονομές παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ