2015-12-15 13:30:13
Φωτογραφία για “Ζεσταίνουν μηχανές” οι συμβλημένοι γιατροί
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου 

- Virus.com.gr

Προ των πυλών βρίσκεται η «έκρηξη» στον ΕΟΠΥΥ, εξαιτίας των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχει σωρεύσει απέναντι στους συμβλημένους παρόχους και οι οποίες κινδυνεύουν να παραγραφούν λόγω ολιγωρίας της κυβέρνησης.

Όπως και στην περίπτωση των φυσικοθεραπευτών (δείτε εδώ), έτσι και με τους γιατρούς η επίσχεση εργασίας είναι θέμα ημερών, αφού εάν άμεσα η ηγεσία του υπουργείου δεν προχωρήσει στην αναγκαία νομοθετική ρύθμιση, στις 31 Δεκεμβρίου τα χρήματα των γιατρών θα αποτελούν πλέον παρελθόν «Το χρονικό περιθώριο εξαντλήθηκε και οι συμβεβλημένοι ιατροί θα παραμείνουν απλήρωτοι για την περίοδο των εορτών με αβέβαιη την επόμενη προγραμματισμένη πληρωμή. Επιπρόσθετα, η υποχρεωτική κατάθεση των τιμολογίων στο 100% της δαπάνης στον Οργανισμό, που έχει γίνει για τους τελευταίους 6 μήνες του τρέχοντος έτους, θα έχει ως αποτέλεσμα οι συμβεβλημένοι ιατροί να κληθούν να πληρώσουν φόρους για ποσά που δεν έχουν εισπραχθεί» αναφέρει η Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών (ΕΝΙ) ΕΟΠΥΥ, Άννα Μαστοράκου.


Παράπλευρη απώλεια των προαναφερόμενων θα είναι και πάλι οι ασφαλισμένοι.

«Αδυναμία επίλυσης αυτών των θεμάτων και αποφυγή συνάντησης με την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, θα πυροδοτήσει την απογοήτευση και οργή των συμβεβλημένων ιατρών. Κάτι τέτοιο θα μας αναγκάσει να απαντήσουμε στην αδιάφορη στάση με επίσχεση παροχής των υπηρεσιών υγείας στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, με αποκλειστική ευθύνη της ηγεσίας Υπουργείου Υγείας και ΕΟΠΥΥ» προειδοποιεί η κ. Μαστοράκου.

Όπως επισημαίνουν οι γιατροί, άλλωστε, οι ασφαλισμένοι θα μείνουν ούτως ή άλλως ακάλυπτοι από το νέο έτος καθώς οι συμβάσεις του Οργανισμού μαζί τους λήγουν σε λίγες μόνο ημέρες και δεν έχει γίνει καμία κίνηση εκ μέρους του υπουργείου για την ανανέωσή τους.

«Η επίλυση των προβλημάτων, προς όφελος των εκατομμυρίων ασφαλισμένων, δεν επιτυγχάνεται με την αποφυγή της πραγματικότητας και με κωλυσιεργίες»υπογραμμίζει η πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ και καλεί τον Υπουργό και Αναπλ. Υπουργό Υγείας όπως και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ σε συνάντηση άμεσα για τα προαναφερόμενα.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ