2015-12-16 10:15:26
Φωτογραφία για ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Π.Δ. ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ Αυτά είναι τα έως τώρα αποτελέσματα των Εργασιών της Επιτροπής για την τροποποίηση του Π.Δ. Μεταθέσεων ΛΣ
Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Ε/199/15

Η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών ΛΣ στο πλαίσιο τροποποίησης του ΠΔ περί Μεταθέσεων, συμμετείχε όπως είχαμε ενημερώσει, στην επιτροπή που συγκροτήθηκε  για τον σκοπό αυτό.

Εξ’ αρχής, καταστήσαμε σαφές ότι οι όποιες τροποποιήσεις του υφιστάμενου κώδικα μεταθέσεων, θα πρέπει να κινούνται στην κατεύθυνση  συμπλήρωσης του υφιστάμενου π.δ. 33/2009, επιλύοντας τα ζητήματα που ανέκυψαν κατά την εφαρμογή του και δεν οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες (παρεμβάσεις κλπ) ή διοικητικές δυσλειτουργίες.  

Αργότερα στις συνεχείς επαναλαμβανόμενες συνεδριάσεις της επιτροπής, ακούσαμε και λάβαμε εγγράφως τις προτεινόμενες από την πλευρά του Προέδρου της, εισηγήσεις, κατά τρόπο όμως αποσπασματικό και χωρίς να εξηγείται πειστικά ο στόχος των προτεινόμενων αλλαγών.

Στην τελευταία συνεδρίαση ο Πρόεδρος της ΠΕΑΛΣ, ζήτησε να λάβει ολοκληρωμένο κείμενο από το οποίο να προκύπτει με σαφήνεια ο στόχος – κατεύθυνση των αλλαγών. Επιπρόσθετα ζήτησε να διευκρινιστούν ποιες αλλαγές αφορούν σε νομοθετικές βελτιώσεις  (που δεν θα αλλοιώνουν τις υφιστάμενες διατάξεις  του π.δ.33), καθώς επίσης τις προτεινόμενες ουσιαστικές αλλαγές, επαρκώς αιτιολογημένες. 


Τονίσαμε δε ότι «κόκκινη γραμμή» για εμάς αποτελεί η οποιαδήποτε πρόταση, που θα καταργεί το αντικειμενικό σύστημα τοποθετήσεων – μεταθέσεων του προσωπικού, αλλά και τον ρόλο των συλλογικών οργάνων.

Σε κάθε περίπτωση και έως ότου λάβουμε τα στοιχειά  που αιτηθήκαμε, ζητήσαμε να σταματήσουν οι συνεδριάσεις της Επιτροπής, αίτημα που έγινε αποδεκτό.  Παράλληλα  δηλώσαμε ότι η περαιτέρω συμμετοχή μας θα κριθεί, από τις απαντήσεις που θα λάβουμε.

Με νεότερες ανακοινώσεις  θα σας κρατούμε  ενήμερους, για κάθε περαιτέρω εξέλιξη ή ενέργεια μας, στο πλαίσιο της ευθύνης που έχουμε αναλάβει και της εμπιστοσύνης που μας δείχνετε.  

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ              Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
H Alfa Romeo στην F1;
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
H Alfa Romeo στην F1;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ