2015-12-20 15:55:09
Φωτογραφία για USS Milwaukee LCS 5: Η επισκευή του θα διαρκέσει εβδομάδες
Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις, οι επισκευές στο νεότερο πλοίο μάχης παρακτίων (LCS: Littoral Combat Ship), το USS Milwaukee LCS 5 που πρόσφατα υπέστη σοβαρή μηχανική βλάβη και έπρεπε να ρυμουλκηθεί σε ναύσταθμο, θα διαρκέσουν εβδομάδες.

Προς το παρόν μηχανικοί και τεχνικοί της Lockheed Martin και του Ναυτικού των ΗΠΑ καταρτίζουν το πρόγραμμα και το εύρος της επισκευής που απαιτείται στο σύστημα πρόωσης του πλοίου. Όμως, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η επισκευή θα είναι μακροχρόνια και είναι βέβαιο ότι θα επεκταθεί χρονικά και στο επόμενο έτος.

Η Διοίκηση Ναυτικών Δύναμης Επιφανείας Ειρηνικού (Naval Surface Force Pacific) δεν ανακοίνωσε εκτίμηση χρόνου για την ολοκλήρωση των επισκευών αλλά σημείωσε ότι η βλάβη στο USS Milwaukee δεν αποτελεί πρόβλημα για τα ομοιότυπα πλοία τύπου Freedom.

Υπενθυμίζεται, ότι το USS Milwaukee, το τρίτο πλοίο μάχης παρακτίων τύπου Freedom που έχει ενταχθεί σε υπηρεσία με το Ναυτικό των ΗΠΑ χρησιμοποιεί σύστημα πρόωσης που αποτελεί συνδυασμό αεριοστροβίλων και πετρελαιοκινητήρων (CODAG: Combined Diesel and Gas) και το οποίο αποτελείται από δύο θηριώδεις αεριοστρόβιλους MT-30, κατασκευής της Rolls-Royce και δύο πετρελαιοκινητήρες Colt-Pielstick που μεταδίδουν την ισχύ τους σε υδρο-προωθητήρες (water jets).

Το συγκεκριμένο σύστημα πρόωσης επιτρέπει την επίτευξη ταχυτήτων πλεύσης μέχρι 40 κόμβους.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ