2015-12-21 22:52:12
Φωτογραφία για «Για τον τρόπο έκφρασης του Χ. Καραγιαννίδη στις Πολύτεκνες Οικογένειες μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο»
Διαβάστε την ανακοίνωση: "Πολιτική και κοινωνική ευθύνη φέρει ο... βουλευτής Χρήστος Καραγιαννίδης του Σύριζα για τις προσβλητικές, περιφρονητικές, ευερέθιστες και επιθετικές εκφράσεις που χρησιμοποίησε ως απάντηση στην επιστολή της Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος για το σύμφωνο συμβίωσης.

«Τους έχω γραμμένους στα παλιά μου τα παπούτσια, τους απεχθάνομαι, γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος» ήταν η φράση του βουλευτή κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της διαρκούς επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Η ελληνική κοινωνία απαιτεί ο πολιτικός να έχει πολιτική και κοινωνική συνείδηση που στοιχειωδώς εκδηλώνεται με κατάφαση και κατάθεση εγκρατούς και τεκμηριωμένης θέσης και στάσης. Ο σεβασμός του πολιτικού προς τον συνάνθρωπό του, η σωφροσύνη, η κοσμιότητα, η σεμνότητα, ο αυτοέλεγχος, η ηθική συνείδηση και η έμφυτη αντίληψη για το νόμιμο, το ορθό, και το κοινωνικά συγκροτημένο είναι τα κύρια στοιχεία που συνθέτουν μία αξιοπρεπή πολιτική φυσιογνωμία.


Η διάθεση περιφρόνησης και υποτίμησης, η αντικοινωνική συμπεριφορά, η ανάρμοστη φρασεολογία,η στοχευμένη υπονόμευση, η απόρριψη, η έντονη παρορμητικότητα, ο εγωκεντρισμός και η αυτοπροβολή δεν αποτελούν το πολιτικό και πολιτισμένο πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί να διεξαχθεί μία συζήτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με γνώμονα την περιφρούρηση και θεμελίωση της κοινωνικής συνοχής.

Οι πολύτεκνες οικογένειες στην Ελλάδα θεωρούνται πυλώνες στήριξης του κοινωνικού ιστού και άξονες ζωτικής επίλυσης του δημογραφικού προβλήματος της χώρας μας. Η διευκόλυνση της οικογένειας και όχι η κοινωνική περιθωριοποίηση και αποξένωση της, στην προσπάθεια της να διατηρήσει το επίπεδο διαβίωσης της και να εξασφαλίσει συνθήκες υγιούς ανάπτυξης για τα παιδιά της αποτελεί πρώτιστο μέλημα όλων. Επίσης, η υποχρέωση του κοινού νομοθέτη να λαμβάνει μέτρα προστασίας της οικογένειας και του παιδιού συνιστά συνταγματική επιταγή αλλά και δέσμευση που έχει αναλάβει η χώρα μας έναντι της Διεθνούς Κοινότητας.

Βάσει των προαναφερθέντων, οφείλει ο εν λόγω βουλευτής με αίσθημα ευθύνης να ανακαλέσει άμεσα τα λεγόμενα του και να ζητήσει δημόσια συγνώμη από την Ελληνική Πολύτεκνη Οικογένεια.

Δημήτριος Κ. Καμμένος

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ" Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ