2015-12-27 16:03:41
Φωτογραφία για Απίστευτος! Διαβάστε τι δήλωσε ο Ερντογάν για την Τουρκία και το Ισλαμικό Κράτος...
Η τουρκική κυβέρνηση αρνήθηκε να συμμετάσχει στο κοινό επιτελικό κέντρο που έχει στηθεί στη Βαγδάτη, στο οποίο γίνεται ανταλλαγή πληροφοριών σε ό,τι αφορά το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το Σάββατο σε συνέντευξή του.   Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Al Arabiya, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξήγησε ότι η κυβέρνησή του αρνείται να συνεργαστεί με ένα κέντρο πληροφοριών που έχει στηθεί στη Βαγδάτη από τις κυβερνήσεις του Ιράκ, του Ιράν, της Συρίας και της Ρωσίας για να ανταλλάσσουν πληροφορίες σχετικές με το Ισλαμικό Κράτος.

   «Η Συρία, το Ιράν, το Ιράκ και η Ρωσία έχουν συγκροτήσει ένα κουαρτέτο συμμάχων και ζήτησαν και από την Τουρκία να συμμετάσχει, αλλά είπα στον πρόεδρο Πούτιν ότι δεν μπορώ να καθίσω δίπλα σε έναν Πρόεδρο (τον Άσαντ) του οποίου η νομιμότητα αμφισβητείται», δήλωσε ο Ερντογάν.   Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρεται στην πρόταση που του έγινε τον Σεπτέμβριο, θυμήθηκε να την αναφέρει τον Δεκέμβριο, μετά τα όσα έχουν συμβεί με τους Ρώσους και αποκαλυφθεί για τις σχέσεις του με το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα, για να το «παίξει» καλός φίλος των Σαουδαράβων και των σουνιτών αλλά ίσως και της Δύσης.  


Ο ημίτρελος σουλτάνος της Άγκυρας, σύμφωνα με το tribune.gr, έχοντας καταφέρει να δημιουργήσει εχθρικές σχέσεις με όλους τους γείτονές του, περιφέρεται στα αραβικά κανάλια και μνημονεύει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι προσπαθώντας να «θολώσει» τους προβολείς των αποκαλύψεων που τον εκθέτουν ως τον εγκέφαλο πίσω από τους τζιχαντιστές. Και το μόνο που καταφέρνει είναι να χειροτερεύει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις του με τα κράτη που συνορεύουν με την Τουρκία.   Στην ίδια συνέντευξη απάντησε και στις κατηγορίες του Ιράκ για την εισβολή του στην επαρχία της Νινευή με 25 άρματα μάχης και 1.200 στρατιώτες, που μέχρι και οι ΗΠΑ αναγκάστηκαν να του πουν να τα μαζέψει και να φύγει από το ιρακινό έδαφος.  

«Όταν το Ισλαμικό Κράτος εισέβαλε στο Ιράκ, οι Ιρακινοί ζήτησαν τη βοήθειά μας και τους είπαμε ότι όταν θα είμαστε έτοιμοι θα το πράξουμε. Τους ζητήσαμε να βρουν μια τοποθεσία να εγκαταστήσουμε μια βάση, και το έκαναν. Όλα ξεκίνησαν τον Μάρτιο πέρσι, και τον Μάρτιο μας έδωσαν την Μπασίκα», είπε ο Ερντογάν.   Προσέξτε τι λέει ο απίθανος τύπος. Τον Ιούνιο του 2014 το Ισλαμικό Κράτος εισέβαλε στο Ιράκ, του έδωσαν τη βάση τον Μάρτιο του 2015 και αποφάσισε να μπει να «βοηθήσει» τον Δεκέμβριο του 2015.   Απίθανα ψεύδη; Νομίζει ότι μπορεί να κοροϊδεύει όλον τον πλανήτη; Και αφού υπάρχει τέτοια συμφωνία με το Ιράκ γιατί δεν την εμφανίζει, να αποστομώσει τη Βαγδάτη που τον κατήγγειλε από την πρώτη στιγμή ως εισβολέα; Γιατί απλά λέει ψέμματα και το χειρότερο είναι ότι νομίζει ότι μπορεί να πείσει.   Την Πέμπτη ο Αραβικός Σύνδεσμος καταδίκασε την τουρκική εισβολή στο Ιράκ, ως επιθετική ενέργεια ενάντια στην εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ, και απειλή στην αραβική εθνική ασφάλεια, ζητώντας την άμεση και δίχως όρους απόσυρση όλων των τουρκικών στρατευμάτων από την ιρακινή επικράτεια.  

Ο Ερντογάν, που κάποιοι τον θαύμαζαν και τον αποκαλούσαν μεγάλο ηγέτη, έχει καταντήσει ένας διεθνής περίγελος, που λέει εξωφρενικά ψέμματα, πουλάει τσαμπουκά, υποστηρίζει τζιχαντιστές και κάθε λογής τρομοκράτες, ισχυρίζεται ότι οι μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική και όλων η απορία είναι μέχρι πότε θα κρατήσει αυτή η φαιδρή φαρσοκωμωδία…
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ