2016-01-04 00:09:40
Φωτογραφία για Η γκρίζα ζώνη ευνοεί κατάχρηση του ιατρικού ρόλου
Φρένο στη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος μέσα από καταχρηστικές ιατρικές πράξεις θα βάλει ο Οργανισμός των Υπηρεσιών Υγείας. Ο αχαιός αντιπρόεδρος Π. Γεωργακόπουλος μιλάει στην "Π" της Κυριακής (Μαρίνα Ριζογιάννη)

pelop.gr

Γνωρίζουν όλοι πως ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ είναι μεγαλύτερος και από αυτόν του υπουργείου υγείας. Το κόστος των υπηρεσιών υγείας που «αγοράζει» ο ΕΟΠΥΥ είναι διαχειρίσιμο αρκεί να χτυπηθούν οι παραβατικότητες κάθε μορφής, εν τη γενέσει τους και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Η υπερσυνταγογράφηση είναι μία παράμετρος που ελέγχεται αλλά μπορούμε να βελτιώσουμε το σύστημα ελέγχου, με «φίλτρα» στο σύστημα αν και αυτό δεν ανήκει στον ΕΟΠΥΥ αλλά σε εταιρεία που έχει συμβληθεί με τον οργανισμό και θεωρούμε αναγκαίο πως πρέπει να «περάσει» στην αρμοδιότητα του ΕΟΠΥΥ.

Ασφαλώς και υπάρχει κατάχρηση και συνακόλουθη υπερχρέωση και σε παραγγελίες παρακλινικών εξετάσεων
. Οπως επίσης και υπερχρέωση σε νοσηλευόμενους, στο πλαίσιο της λεγόμενης «ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων» του ν. 3868/2010. Αυτά σήμερα μπορούμε να τα ελέγξουμε ηλεκτρονικά και να τα αποτρέψουμε με την συνδρομή και του υπουργείου υγείας. Αλλωστε στον νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) θα υπάρχουν προβλέψεις που θα αποτρέπουν παραβατικές συμπεριφορές αλλά οι έλεγχοι στα παραπεμπτικά και συνταγές θα διενεργούνται σε πραγματικό χρόνο καθώς και η διαδικασία ταυτοπροσωπίας από ελεγκτικό σώμα του ΕΟΠΥΥ για περιπτώσεις «γκρίζας ζώνης», όπου υπάρχει.

Η ΥΠΕΔΥΦΚΑ που μας ανήκει, διενεργεί ελέγχους περιορισμένου εύρους, λόγω υποκειμενικών αλλά και αντικειμενικών δυνατοτήτων. Πρόθεσή μας είναι να την αναδιοργανώσουμε, να την στελεχώσουμε και να αποκτήσει κυρίως περιφερειακή συγκρότηση που σήμερα δεν έχει, επειδή την διέλυσαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις για να ευνοήσουν την είσοδο Ιδιωτικών Ελεγκτικών Εταιρειών, με αμοιβή, στον χώρο.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ