2016-01-04 13:24:42
Φωτογραφία για ΟΝΤΟΜ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΜΕ... ΚΟΜΠΕ!
O Ντάριους Τζόνσον-Οντομ δεν έκρυψε από το SDNA την ικανοποίηση του για τη μετακίνησή του στον Ολυμπιακό και παρουσίασε τα κοινά στοιχεία που έχουν οι Βασίλης Σπανούλης και Κόμπε Μπράιαντ.

Ο 27χρονος αριστερόχειρας Αμερικανός γκαρντ αποτελεί την τελευταία μεταγραφή των πρωταθλητών Ελλάδας και ήδη πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο Ντάριους Τζόνσον-Οντομ παρακολούθησε τη νίκη της ομάδας του επί της Μπαρτσελόνα, ενώ τρεις ημέρες αργότερα συνέβαλλε στην επικράτηση των ερυθρόλευκων κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας.

Ο τέως άσος της Τραμπζονσπόρ στην 12η «στροφή» της Α1 αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τα χρώματα του Ολυμπιακού και το ντεμπούτο του κρίνεται ως θετικό, καθώς σε 16:04 συμμετοχής σημείωσε 9 πόντους (2/6 δ., 1/3 τρ., 2/2 β.), πήρε 2 ριμπάουντ κι έδωσε 2 ασίστ.

Ο Ντάριους Τζόνσον-Οντομ ανέφερε αρχικά πως «είναι σπουδαίο που βρίσκομαι εδώ. Γνωρίζω πως ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ιστορία. Ολοι ξέρουν τον Σπανούλη. Αυτή ουσιαστικά είναι μόλις η δεύτερη σεζόν μου στην Ευρώπη, αλλά γνωρίζω τον Ολυμπιακό. Εχει πολύ καλούς παίκτες κι έμπειρους στην Ευρωλίγκα. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος μιας ομάδας με μεγάλη ιστορία», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε ότι 


«απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας ήμουν πολύ νευρικός, γιατί έπαιξα για πρώτη φορά για την ομάδα του Ολυμπιακού. Πιστεύω, όμως, πως τα πήγα καλά στην άμυνα. Δεν ανησυχώ για τα χαμένα σουτ, καθώς ήταν ο πρώτος μου αγώνας. Χαίρομαι πολύ που έπαιξα».

Οι ερυθρόλευκοι με την απόκτηση του Αμερικανού γκαρντ πρόσθεσαν ακόμα ένα «όπλο» στη φαρέτρα τους και πλέον ο Γιάννης Σφαιρόπουλος υπολογίζει σε ακόμη μία λύση για την περιφερειακή γραμμή της ομάδας του. Τι να περιμένουμε, όμως, από τον νεοφερμένο στην Ελλάδα Αμερικανό; «Θέλω να παίζω καλή άμυνα. Μίλησα με τον προπονητή και μου είπε πως θέλει να είμαι επιθετικός και στην επίθεση, όπως κάνει και ο Σπανούλης, αλλά σε ένα διαφορετικό επίπεδο. Πρέπει να είμαι συγκεντρωμένος, γιατί θα έρχομαι από τον πάγκο και να να μένω προσηλωμένος στη δουλειά μου», είπε ο Τζόνσον Οντομ.

Νωρίτερα, ο Ντάριους Τζόνσον-Οντομ αναφέρθηκε στον Βασίλη Σπανούλη και μιας και ο Αμερικανός γκαρντ έχει διατελέσει συμπαίκτης με τον Κόμπε Μπράιαντ (2012-13), ρωτήθηκε για το αν ο ηγέτης του Ολυμπιακού έχει κάποια... κοινά σημεία με τον ηγέτη των Λος Αντζελες Λέικερς:

«Μοιάζουν στη νοοτροπία. Ο τρόπος που προετοιμάζονται πριν από τον αγώνα είναι παρόμοιος. Ολα όσα κάνει πριν από αλλά και μετά τις προπονήσεις είναι ρουτίνα για εκείνον (τον Κόμπε), αλλά έτσι πράττουν οι παίκτες υψηλού επιπέδου. Δεν ξεφεύγει ποτέ από την ρουτίνα του. Δεν μπορώ να σας πω όλα όσα κάνει - σιγουρα κρατάει και κάποια πράγματα μυστικά - αλλά ο τρόπος που δουλεύει είναι εκπληκτικός».

Τέλος, η κουβέντα με τον γκαρντ του Ολυμπιακού έφτασε στην Λαμποράλ Κούτσα, την οποία οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν στη Βιτόρια (7/1, 21:30) στην 2η «στροφή» του Top 16 της Euroleague. Ο Ντάριους Τζόνσον Οντομ παρότι... rookie έδειξε πως έχει πάρει καλές πληροφορίες για τους Βάσκους.

«Εχω δει την Λαμποράλ Κούτσα. Γνωρίζω τους γκαρντ της. Οι Ντάριους Ανταμς και Μάικ Τζέιμς, όπως και ο Κιμ Τίγι, είναι καλοί παίκτες. Στόχος μου είναι να μείνω προσηλωμένος στα καθήκοντά μου, στο τι πρέπει να κάνω σε άμυνα κι επίθεση, να μάθω το παιχνίδι τους και το δικό μας και να έχω προετοιμαστεί και πνευματικά, ώστε να είμαι έτοιμος για τον αγώνα», παρατήρησε ο Ντάριους Τζόνσον-Οντομ πριν αποχαιρετήσει.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ