2016-01-15 07:01:15
Φωτογραφία για Τη «συγγνώμη» των συλληφθέντων Αμερικανών έδωσε στη δημοσιότητα το Ιράν
Η ιρανική ραδιοτηλεόραση (IRIB) μετέδωσε σήμερα οπτικοακουστικό υλικό, στο οποίο ένας αξιωματικός του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, κατά τη διάρκεια της κράτησης του, ζητεί συγγνώμη για την εσφαλμένη είσοδο του μικρού πολεμικού πλοίου που κυβερνούσε στα ιρανικά χωρικά ύδατα.

«Επρόκειτο για λάθος, ήταν δικό μας λάθος και ζητάμε συγγνώμη για αυτό», ακούγεται να λέει στην αγγλική γλώσσα ο αξιωματικός, που σύμφωνα με το IRIB έχει βαθμό αντιπλοιάρχου του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

«Το σύστημα πλοήγησης μου έδειχνε ότι βρισκόμασταν σε ιρανικά χωρικά ύδατα, αλλά έκανα λάθος και εισήλθα».

Video: Η συγγνώμη των συλληφθέντων Αμερικανών πεζοναυτών στο Ιράν

Οι ιρανικές αρχές απελευθέρωσαν νωρίς σήμερα τους δέκα Αμερικανούς πεζοναύτες, σε διάστημα μικρότερο της μιας ημέρας μετά τη σύλληψή τους εντός των ιρανικών χωρικών υδάτων σε δύο μικρά πολεμικά σκάφη, τα οποία είχαν εντοπιστεί στα ανοιχτά του νησιού Φαρσί, στη βόρεια πλευρά του. Αν και το περιστατικό, τερματίστηκε γρήγορα, στις ΗΠΑ έχει ξεκινήσει ζωηρός δημόσιος διάλογος για το αν υπήρξε ή όχι συγγνώμη και σε ποιο επίπεδο προς την Τεχεράνη, όπως είχε απαιτηθεί από τις ιρανικές αρχές για να απελευθερώσουν τους συλληφθέντες.


Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Έρνεστ (Josh Earnest) εξέφρασε χθες την ικανοποίηση του για την απελευθέρωση των στρατιωτικών, σε ενημέρωση προς δημοσιογράφους που έγινε εν πτήσει στο προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, που μετέφερε τον Μπαράκ Ομπάμα (Barack Obama) σε επίσημη περιοδεία στη πολιτεία Νεμπράσκα.

Η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να θεωρεί ότι η Τεχεράνη στηρίζει την τρομοκρατία, με τον Λευκό Οίκο να εκφράζει επιπλέον ανησυχίες για τις απειλές του Ιράν προς το Ισραήλ.

ΠΗΓΗ: http://www.cnn.gr/news/kosmos/story/18420/pollapli-epithesi-kata-astynomikoy-tmimatos-sti-notionatoliki-toyrkia
kranos
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ