2016-01-17 09:14:11
Φωτογραφία για Κίνα: Τράπουλα με φωτογραφίες… καταζητούμενων
Στην έκδοση πρωτότυπων τραπουλόχαρτων με τις φωτογραφίες… καταζητούμενων, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι αστυνομικές αρχές στην επαρχία Μπινγιάνγκ, στον νότο της Κίνας, σε μία προσπάθεια να εντοπιστούν 248 φυγάδες που κατηγορούνται για διάπραξη ηλεκτρονικών εγκλημάτων.

Οι αρχές μοίρασαν στους κατοίκους της περιοχής περίπου 15 χιλιάδες τράπουλες σε διαφορετικές παραλλαγές, ενώ κάθε κάρτα, πέρα από την κλασική αρίθμηση, περιλαμβάνει τον αριθμό της ταυτότητας και τη φωτογραφία του εκάστοτε καταζητούμενου, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Παράλληλα, κάθε τραπουλόχαρτο υπενθυμίζει στον κάτοχό του -και πιθανώς λάτρη του… τζόγου- ότι οποιαδήποτε συνεισφορά στον εντοπισμό κάποιου δράστη, αμείβεται με τουλάχιστον 300 δολάρια.

Η κίνηση αυτή της αστυνομίας έγινε δεκτή με ανάμικτα συναισθήματα από τους χρήστες του διαδικτύου στην Κίνα, αφού αρκετοί βρήκαν έξυπνη την ιδέα, ενώ ορισμένοι την καταδίκασαν εκτιμώντας ότι προωθεί τα τυχερά παιχνίδια.

Κάποιοι δε, πρότειναν στις αρχές να δημιουργήσουν κάρτες με φωτογραφίες αγνοουμένων, σημειώνοντας ότι θα μπορούσε να γίνει ευκολότερος ο εντοπισμός τους.

Σύμφωνα με το BBC, η «δημοφιλέστερη» τράπουλα των τελευταίων ετών ήταν αυτή που μοίρασε το αμερικανικό πεντάγωνο στον στρατό των ΗΠΑ κατά την εισβολή στο Ιράκ το 2003, και η οποία περιελάμβανε εικόνες από συνεργάτες του Σαντάμ Χουσεΐν. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ