2016-01-18 11:36:37
Φωτογραφία για Τα χιόνια ήρθαν και στην Αθήνα: Και ο χιονιάς ολοένα και κατεβαίνει...
Θα ζήσουμε ίσως την πιο κρύα εβδομάδα του Χειμώνα!

Από σήμερα ο καιρός δείχνει τα δόντια του με πολικές θερμοκρασίες. Ό,τι πέφτει θα είναι χιονόνερο ή χιόνι και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους σήμερα και αύριο θα είναι οι πιο ψυχρές μέρες του χειμώνα. Μιλώντας ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές χαρακτήρισε την εβδομάδα που διανύουμε "πολική".

Ο κ. Καντερές είπε ακόμα ότι θα έχουμε έντονες καταιγίδες στην Κρήτη και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και μιλάμε όπβς είπε χαρακτηριστικά για ολικό παγετό στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Το κύμα κακοκαιρίας θα κάνει ένα μικρό διάλλειμα από το απόγευμα της Τρίτης και μάλιστα θα κοπάσουν και οι άνεμοι στα πελάγη αλλά την Τετάρτη, την Πέμπτη την Παρασκευή και το Σάββατο έρχονται ψυχρές αέριες μάζες από την Ρωσία με πολύ κρύο!

 Η εικόνα από όλη την Ελλάδα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες μέρες τη χώρα και έχει κοστίσει τη ζωή σε έναν 47χρονο άνδρα, που παρασύρθηκε από ρέμα στις Σέρρες. Η μισή Ελλάδα, η κεντρική και βόρεια χώρα, έχουν ντυθεί στα λευκά και η υπόλοιπη περιμένει τη... σειρά της, με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά πουθενά τους 10 βαθμούς Κελσίου.


Στην Αττική ο χιονιάς αναμένεται να... φτάσει σήμερα μετά το μεσημέρι, προς το απόγευμα με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ελαφρά χιονόπτωση στα βόρεια προάστια ως και το κέντρο της πόλης, χωρίς όμως ιδιαίτερα προβλήματα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 1 έως 6 βαθμούς και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Χθες ήταν κυρίως οι άνεμοι που δημιούργησαν τα προβλήματα. Είναι ενδεικτικό ότι καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας η πυροσβεστική δέχθηκε 236 κλήσεις, κυρίως για κοπή δέντρων, αλλά και για αφαίρεση αντικειμένων όπως πινακίδες που απειλούσαν την σωματική ακεραιότητα των περαστικών. Είναι ενδεικτικό ότι 70 πυροσβέστες επιχείρησαν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στη Θεσσαλονίκη, οι κάτοικοι ξύπνησαν και είδαν... άσπρη μέρα, αφού χιονίζει και στο κέντρο της πόλης! Το χιόνι δεν είναι πολύ, ωστόσο τα σταθμευμένα αυτοκίνητα και τα πεζοδρόμια έχουν καλυφθεί σε πολλές περιπτώσεις. Εξαιτίας του καιρού, θα μείνουν κλειστά σήμερα Δευτέρα (18.01.2016) τα σχολεία στους δήμους Ωραιόκαστρου και Λαγκαδά. Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια και στη Φλώρινα, ενώ στην Κοζάνη τα σχολεία θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 9:30 το πρωί. Στις 09:15 θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα σχολεία στο Άργος Ορεστικό, όπως επίσης οι παιδικοί και ο βρεφονηπιακός σταθμός, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.
Πηγη
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ