2016-01-20 10:48:43
Φωτογραφία για ΣKAΝΔΑΛΟ: Η Αστυνομία πήγε στον επιχειρηματία για να… δηλώσει το παρών!
Τη δική τους εκδοχή παραθέτουν...ανώτατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας για το θέμα που προέκυψε μετά την αποκάλυψη της κατ’ οίκον επίσκεψης αστυνομικών σε επιχειρηματία- πρώην τραπεζίτη, προκειμένου να δηλώνεται το παρών τρεις φορές το μήνα, στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων που του επιβλήθηκαν για ν’ αποφυλακιστεί.

Σοβαροί λόγοι υγείας, που για λόγους ιατρικού απορρήτου δεν μπορούμε να παραθέσουμε, καθιστούν αδύνατη τη μετακίνηση του συγκεκριμένου επιχειρηματία και ως εκ τούτου, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας, για λόγους ανθρωπισμού υπέβαλαν την απόφαση της μετακίνησης των αστυνομικών του ιδίου.

Σεβαστή από κάθε άποψη και η κατάσταση της υγείας του επιχειρηματία και η επίκληση του ανθρωπισμού από την αστυνομική ηγεσία. Όμως, η κριτική του bloko.gr δεν ήταν πάνω σε αυτό καθαυτό το γεγονός. Και εμείς στη θέση του επικεφαλής της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας ν/α Αττικής την ίδια επιλογή θα κάναμε, με την προϋπόθεση ότι η ευαισθησία, δεν θα είχε ιδιώνυμο χαρακτήρα
. Θα ήταν ίδια και προς τον πρώην τραπεζίτη και προς τον αναξιοπαθούντα συνταξιούχο του ΟΓΑ ή του ταμείου απόρων. Και σπεύδουμε να υποσημειώσουμε, πως μετά από μια πρόχειρη δική μας έρευνα, διαπιστώσαμε ότι από τη συγκεκριμένη υπηρεσία της Ασφάλειας Αττικής, δεν γίνονται επιλεκτικές διακρίσεις.

Η κριτική μας ήταν για το ντόμινο εσωτερικών μετακινήσεων που έγιναν πριν από λίγο καιρό. “Αντί δηλαδή, όπως γράφαμε να ελεγχθούν αυτοί που πήγαν (ανεξαρτήτως των δεδομένων και πολύ σοβαρών προβλημάτων υγείας του επιχειρηματία- πρώην τραπεζίτη) και κυρίως για το ποιοι έδωσαν την εντολή, το μάρμαρο το πλήρωσε αυτός που αποφάσισε την έρευνα. Δεν μπορείτε να πείτε, ωραία και διαφανή πράγματα συμβαίνουν στην Αστυνομία”.

Για να συμπληρώσουμε αμέσως μετά, “το εντυπωσιακό είναι επίσης, ότι ανώτατος αξιωματικός που υπηρετεί τώρα στη Βόρεια Ελλάδα, προσδοκά όχι μόνο στη διατήρηση του αλλά και στη μετακόμιση του προς Κατεχάκη, έχοντας πλάτες και … μέσο το συγκεκριμένο επιχειρηματία. Δεν μπορείτε να πείτε, όμορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος”, χωρίς να υπονοήσουμε ότι ο ανώτατος αυτός αξιωματικός έδωσε την εντολή. Απλώς κατά πάγια τακτική και κανόνα, οικειοποιείται οποιονδήποτε μπορεί να του προσφέρει σανίδα σωτηρίας και ανέλιξης. Και καλά κάνει. Γούστο και καπέλο του.

Εν κατακλείδι. Το ζήτημα δεν ήταν ποιοι πήγαν (εκτός εάν τίθεται κάποιο άλλο ζήτημα), αλλά ποιοι έδωσαν την προφορική εντολή και αν και σε ποιο βαθμό ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας που καταδικάστηκε για σοβαρές υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος, ασκεί επιρροές ώστε να καθορίζει την όψη της ιεραρχίας στην ΕΛ.ΑΣ, και για ποιους λόγους γίνεται ανεκτό κάτι τέτοιο.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ