2016-01-21 08:35:51
Φωτογραφία για Το Νταβός θα κρίνει το πότε θα έρθει το ΔΝΤ στην Ελλάδα;
Με το βλέμμα στραμμένο στο Νταβός, στο debate Τσίπρα-Σόιμπλε και το τετ-α-τετ με την Κριστίν Λαγκάρντ, η κυβέρνηση κάνει στους σχεδιασμούς της εν όψει αξιολόγησης.   Ημερομηνία επιστροφής της Τρόικα, στην κυβέρνηση δεν ξέρουν ακόμα. Ευελπιστούν ότι μπορεί να συμβεί αυτό την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά περιμένουν να γίνουν σοφότεροι από τις συναντήσεις του πρωθυπουργού στο Νταβός.  

Μπορεί η μία «πληγή» να έκλεισε, με τον διορισμό μετά από 91 μέρες του νέου Γενικού Γραμματέα Εσόδων, αλλά το Ασφαλιστικό κρατάει ακόμα μακριά από την Αθήνα το ΔΝΤ, το οποίο δεν απάντησε ακόμα στο κάλεσμα Τσακαλώτου να πει αν θέλει να τελειώνει τα γρήγορα η αξιολόγηση ή όχι.  

Ωστόσο στη συνεδρίαση χθες του ΚΥΣΟΙΠ διαπιστώθηκε πως υπάρχουν και ήσσονα ζητήματα που θέλουν «μερεμέτια» και θα χρειαστεί η κυβέρνηση να επιταχύνει τους ρυθμούς υλοποίησης των προαπαιτουμένων. Όλα αυτά άρχισαν από χθες να τα καταγράφουν και τα χαμηλόβαθμα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών που κατέφτασαν στην Αθήνα και ζητούν στοιχεία για να ενημερώσουν για την πρόοδο τους επικεφαλής που περιμένουν την εντολή αν και πότε θα επιστρέψουν στην χώρα μας.  


Πηγές της κυβέρνησης σχολίαζαν πάντως πως δεν φαίνεται να δημιουργεί πρόβλημα ο περιορισμός που βάζει το ΔΝΤ για δάνεια σε υπερχρεωμένες χώρες –με πρώτη και καλύτερη την Ελλάδα- επειδή περίσσεψαν ευρωπαϊκά κεφάλαια από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και οι ανάγκες δανεισμού από το ΔΝΤ μειώθηκαν αισθητά, ενώ σημείωναν πως ο ρόλος του στο πρόγραμμα θεωρείται κατά βαση τεχνοκρατικός και όχι χρηματοδοτικός. Από το ΔΝΤ άλλωστε η κυβέρνηση περιμένει να πιέσει περισσότερο τους ευρωπαίους για ελάφρυνση του χρέους.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ