2016-01-21 13:18:48
Φωτογραφία για Στο Νταβός η λύση του Κυπριακού;
Την επιθυμία των Τουρκοκυπρίων για λύση στο Κυπριακό θα εξηγήσει στην διεθνή κοινότητα από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ ο Μουσταφά Ακιντζί, λέγοντας ότι "θα βολιδοσκοπήσουν και για το ενδεχόμενο χρηματοδότησης της λύσης".  

Για την πρόταση για να γίνουν τα τουρκικά επίσημη γλώσσα της ΕΕ, είπε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης το συζήτησε μαζί τους, προσθέτοντας πως θα είναι πολύ σημαντική εξέλιξη.  

Στη συνέντευξή του στην «Μιλλιέτ» από το Νταβός, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ακόμη ότι στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ θα τονίσει την αποφασιστικότητα των Τουρκοκυπρίων για λύση.    «Οι Τουρκοκύπριοι θέλουν λύση με καλή πρόθεση. Το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινής γνώμης αυξάνεται. Περιμένω να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις αυτό το ενδιαφέρον. Ελπίζω ότι θα υπάρξει όφελος από αυτό το ενδιαφέρον», ανέφερε ο Μουσταφά Ακιντζί.  

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι στο Νταβός θα βολιδοσκοπήσουν και το ενδεχόμενο για χρηματοδότηση της λύσης του Κυπριακού. "Ένας από τους χρηματοδότες της λύσης, θα είναι και η ίδια η λύση του Κυπριακού. Δεν υπάρχει προσδοκία για δωρεάν. Η Κύπρος με τη λύση θα είναι ένα μεγάλο πεδίο επενδύσεων", ανέφερε.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ