2016-01-23 14:47:09
Φωτογραφία για Η Καίτη Φίνου στην θεατρική παράσταση Ερωτόκριτος
Ο Ερωτόκριτος, το σημαντικότερο έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου, είναι ένα έμμετρο επικό ερωτικό δράμα, θεωρείται από τα κορυφαία έργα της εποχής του και αποτελεί κλασικό λυρικό έργο εξαιρετικής ομορφιάς περιλαμβάνοντας πλήθος κρητικών ιδιωματισμών.

Η Καίτη Φίνου μέσα από την παράσταση του «Ερωτόκριτου» αποδεικνύει πόσο ψηλά έχει βάλει τον πήχη καθώς το κείμενο αποτελείται από 10.012 ιαμβικούς δεκαπεντασύλλαβους ομοιοκατάληκτους στίχους στην Κρητική διάλεκτο από τους οποίους οι 12 τελευταίοι αναφέρονται στον ίδιο τον ποιητή, κάτι που είναι ιδιαίτερα δύσκολο, το να αποστηθίσεις ένα τόσο μεγάλο έργο.

Η παράσταση συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο «studio Μαυρομιχάλη» με επιλεγμένους ηθοποιούς που προδίδουν τον μεγάλο πολιτισμό του θεατρικού στερεώματος της χώρας μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αγαπητός σκηνοθέτης Μενέλαος Τζαβέλλας, πίστεψε από την αρχή όλο αυτό το εγχείρημα δουλεύοντας σκληρά για το τελικό αποτέλεσμα και σήμερα νιώθει δικαιωμένος τόσο με την προσέλευση του κόσμου όσο και με το τελικό χειροκρότημα που τους χαρίζει το κοινό σε κάθε τους παράσταση.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ