2016-01-26 08:18:14
Φωτογραφία για Είκοσι παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου
Προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο

Εντυπωσιακή σε αριθμό ήταν η σημερινή «σοδιά» τουρκικής προκλητικότητος στο Αιγαίο, καθώς σημειώθηκαν 20 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ) οι περισσότερες από τις οποίες από ένα και μόνο αεροσκάφος και αυτό ελικοφόρο, ναυτικής συνεργασίας.

Συγκεκριμένως, και συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, σήμερα, ένας σχηματισμός αποτελούμενος από έξι μαχητικά αεροσκάφη, από τα οποία τα δύο ήταν οπλισμένα, καθώς και ένα μεμονωμένο αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235, συνολικώς επτά αεροσκάφη, πραγματοποίησαν δύο παραβάσεις των κανόνων εναερίου κυκλοφορίας (ΚΕΚ) του FIR Αθηνών και 20 παραβιάσεις του ΕΕΧ, από τις οποίες οι 16 – ως προελέχθη – από το μεμονωμένο CN-235, περνώντας κατά την αεροπορική «αργκώ» τον ΕΕΧ «σουβλάκι», προτού απομακρυνθούν, επιστρέφοντας στις βάσεις τους.

Οι παραβάσεις και παραβιάσεις σημειώθηκαν στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ δεν σημειώθηκε καμία εμπλοκή. «Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική», όπως κατέληξε και η επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Λ.Σ.Μ.

ΠΗΓΗ: http://www.parapolitika.gr/article/341751/eikosi-paraviaseis-toy-ethnikoy-enaerioy-horoy
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ