2016-01-28 05:13:18
Φωτογραφία για Με βραβεύσεις αριστούχων ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών
Οι διδασκαλίες και το κήρυγμα των Τριών Ιεραρχών, του... Μεγάλου Βασιλείου, του Γρηγορίου του Θεολόγου και του Ιωάννη του Χρυσόστομου, παραμένουν διαχρονικά και εξακολουθούν να φωτίζουν την Οικουμένη. Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών τιμά το μελίρρυτο λόγο τους διοργανώνοντας και φέτος, όπως κάθε χρόνο, ειδικές εκδηλώσεις κατά τις οποίες θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις στους αριστούχους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες (Συκιές, Νεάπολης, Πεύκων, Αγ.Παύλου) από το ερχόμενο Σάββατο, 30 Ιανουαρίου, έως και την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου.

Σε επιστολή-πρόσκληση που απέστειλε στους μαθητές, ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης αναφέρεται στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής για «περισσότερα και καλύτερα σχολεία που εξασφαλίζουν τους ποιοτικούς όρους και τις προϋποθέσεις για μια άριστη εκπαιδευτική διαδικασία, μέσα από την οποία θα προκύψουν οι αυριανοί επιστήμονες και ακέραιοι χαρακτήρες».


«Όλα αυτά τα χρόνια πετύχαμε πολλά, αλλά οφείλουμε ακόμη περισσότερα στις νέες γενιές, και όχι μόνο σε επίπεδο σύγχρονων υποδομών που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του παρόντος και να απαντούν στις προκλήσεις του μέλλοντος. Όλοι -δήμος, εκπαιδευτικοί, γονείς και πολιτεία- οφείλουμε να εργαστούμε σκληρά έτσι ώστε να προικίσουμε τους νέους με αγαθά, όπως η μόρφωση, και να τους εξοπλίσουμε με ιδανικά και αξίες. Και στον αγώνα αυτόν η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να αναλάβει περισσότερες αρμοδιότητες στους κρίσιμους τομείς της Παιδείας και της Εκπαίδευσης, όπως με επιτυχία ο δήμος μας έχει δείξει το δρόμο», επισημαίνει ο Σίμος Δανιηλίδης και προσθέτει: «Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι όσο πολλαπλασιάζονται οι επιτυχίες και οι διακρίσεις, για τις οποίες είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι, τόσο αυξάνονται και οι δικές μας υποχρεώσεις ώστε να προσφέρουμε ακόμη περισσότερα. Το ελάχιστο, όμως, που μπορούμε να κάνουμε άμεσα είναι να επιβραβεύσουμε την αριστεία, να σε συγχαρούμε και να τιμήσουμε -συμβολικά έστω- την προσπάθεια και τον αγώνα σου για επιτυχία και διάκριση».

Το πρόγραμμα

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

► ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ● ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ● 6 Μ.Μ.

-Πολιτιστικό Κέντρο «Ήλιος» - Αίθουσα «Θέσπις»

(Λαγκαδά 120, είσοδος επί της οδού Νυμφαίου)

-Ομιλητής: Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Σκιαδαρέσης, καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ.

► ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΚΕΩΝ ● ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ● 6 Μ.Μ.

-1ο-5ο Δημ. Σχολεία Συκεών – Αίθουσα Εκδηλώσεων

(Ζ. Γουναρίδη & Μ.Μερκούρη)

-Ομιλητής: Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Μήλιος, διδάκτωρ Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.

► ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΥΚΩΝ ● ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ● 6 Μ.Μ.

-Κολλέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ - Αίθουσα Εκδηλώσεων

-Ομιλητής: Πέτρος Βασιλειάδης, ομότιμος καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.

► ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ● ΤΡΙΤΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ● 6 Μ.Μ.

-Δημοτικό Γυμναστήριο Αγ. Παύλου (τέρμα Ανθέων με Περιφερειακή)

-Ομιλητής: Άννα Κόλτσιου-Νικήτα, καθηγήτρια Αρχαίων Ελληνικών στο Τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ένα στέκι μόνο για… γυναίκες!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ένα στέκι μόνο για… γυναίκες!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ