2016-01-28 11:21:23
Φωτογραφία για Κρίσιμα ραντεβού κυβέρνησης με επενδυτές...
Κρίσιμα ραντεβού με την κυβέρνηση και τραπεζίτες θα έχουν σήμερα και αύριο, σημαντικοί ξένοι στρατηγικοί επενδυτές των ελληνικών τραπεζών, όπως οι κ.κ Prem Watsa, John Paulson, Wilbur Ross. Η έλευση τους λαμβάνει χώρα σ' ένα εντελώς οριακό σημείο τόσο στην οικονομία, όσο και στο χρηματιστήριο. Στη αγορά, στα επίπεδα τιμών των 540 μονάδων φαίνεται ότι, έχουν προεξοφληθεί άσχημες εξελίξεις – ακόμη και πολιτικές.

Από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα καλείται να δώσει λύση στο ασφαλιστικό και το αγροτικό θέμα προκειμένου στην συνέχεια να δοθεί από τους δανειστές η αξιολόγηση. Μόνο σ αυτή την περίπτωση ανοίγει ο δρόμος ώστε να επανέλθει το waiver των ελληνικών ομολόγων, αλλά και να αποφασιστεί η συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στην ποσοτική χαλάρωση της Ευρώπης.

Υπό όλα αυτά τα δεδομένα, και με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται κάτω από τις τιμές των αυξήσεων κεφαλαίου, οι ξένοι επενδυτές καλούνται να επανεξετάσουν την κατάσταση στην Ελλάδα.


Έγκυρες χρηματιστηριακές πηγές υποστηρίζουν ότι, τα επίπεδα τιμών είναι τόσο χαμηλά ώστε οι ξένοι επενδυτές θα

υπομείνουν ακόμα και μια νέα πτώση καθώς η αγορά πρόσφατα βρέθηκε ένα βήμα πριν από τα χαμηλά του 2012 (477 μονάδες).

Ακόμα λοιπόν κι αν το χρηματιστήριο βρεθεί κάτω από αυτά τα επίπεδα όλοι θεωρούν ότι στην συνέχεια η αγορά θα αντιδράσει αφού είναι υπερπουλημένη.

Από την άλλη πλευρά, άλλοι ξένοι επενδυτές θεωρούν ότι, η κυβέρνηση δεν διαθέτει κάτι χειροπιαστό να πει στους επενδυτές. Αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε αρκετοί φοβούνται μήπως επαναληφθούν ρευστοποιήσεις ανάλογες μ αυτές του Capital το 2014-2015 ( που θα βρίσκεται στην συνάντηση ). Με άλλα λόγια, αρκετοί φοβούνται ότι, αρκεί ένας ξένος επενδυτής προκειμένου να “σπάσει” και να δημιουργήσει ντόμινο πωλήσεων.

Το σημαντικό στοιχείο, λοιπόν, είναι τι θα πει η κυβέρνηση για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές κι αν θα τους πείσει σχετικά με την χώρα μας.

Αλλαγές σε ΔΣ τραπεζών – Αίτημα απο Paulson

Μαζί με τους ανωτέρω επενδυτές θα βρεθούν επίσης τα funds της Fidelity, της Schroeders, της Capital, και της

Wellington Capital Management.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες, απo το fund του Paulson υπάρχει αίτημα για συμμετοχή εκπροσώπου του στο δ.σ τράπεζας. Το θέμα αναμένεται να τεθεί κατά τις συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Γ. Δραγασάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνθρωπος που έχει επιλεχθεί είναι ο κ. Alex Blades, ελληνοαμερικάνος ο οποίος συμμετέχει στο fund του κ. J. Paulson.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ