2016-01-28 17:45:20
Φωτογραφία για ΤΑ ΕΙΠΕ... ΟΛΑ Ο ΣΤΡΟΜΠΕΡΙ ΚΑΙ... «ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ!»
Η ήττα στο Κάουνας από τη Ζαλγκίρις ήταν... δυσκολοχώνευτη για τον Ολυμπιακό. Μία αναμενόμενη κατήφεια υπήρχε στο Φάληρο και αυτό έως ένα σημείο ήταν αναμενόμενο, αφού το αποτέλεσμα ήταν εντελώς απρόσμενο. Γρήγορα έμεινε πίσω, καθώς προείχε η αγωνιστική… ανάσταση του Θρύλου, μια και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ ήταν προ των πυλών.

Ενας από τους παίκτες που δεν ενθουσίασαν στο Κάουνας ήταν ο Ντι Τζέι Στρόμπερι. Ο Αμερικανός συμπαρασύρθηκε από τη συνολική εικόνα της ομάδας του και ήθελε απέναντι στην ομάδα του Τζόρτζεβιτς τη Δευτέρα το απόγευμα να επανορθώσει. Και το έκανε Ο Στρόμπερι σταμάτησε στους 14 πόντους, όντας εκ των κορυφαίων παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο παρκέ, βγάζοντας μπόλικη ενέργεια, πατώντας κάθε σημείο του ΣΕΦ και βάζοντας μία μεγάλη… πέτρα στο οικοδόμημα της νίκης του Ολυμπιακού.

Αφού κατάφερε να… ξεμπλέξει από τον κόσμο που καρτερικά τον περίμενε έξω από το ΣΕΦ για μία φωτογραφία ή ένα του αυτόγραφο, μίλησε στον «Γαύρο» και εξήγησε τους λόγους της έκρηξης των ερυθρόλευκων στο πρώτο ημίχρονο, τη βοήθεια του κόσμου, την αναγκαιότητα της νίκης, αλλά και την επόμενη μέρα του Θρύλου.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντι Τζέι Στρόμπερι:

-Πώς σου φάνηκε η αντίδραση της ομάδας σου σε όλη την αναμέτρηση; Προερχόσασταν και από ένα κακό ματς στο Κάουνας, αλλά με τον Παναθηναϊκό ήταν στιγμές που δείχνατε πως το έχετε αφήσει πίσω αυτό.

«Ολοι οφείλουμε να βγάζουμε τέτοια ένταση στο παιχνίδι μας. Χρειάζεται ενέργεια σε αυτά τα ματς και πάνω από όλα να μην κοιτάς τι έχει συμβεί στο παρελθόν. Απαντες, λοιπόν, ήταν ψυχωμένοι. Ηθελαν να μας κρατήσουν μακριά από τη ρακέτα. Ναι, το ξέρουμε ότι δεν είμαστε και η καλύτερη ομάδα από την περιφέρεια, αλλά όσο περνούσαμε προς τα μέσα και βρήκαμε διαδρόμους, είτε θα τελειώναμε μία φάση είτε θα είχαμε την ευκαιρία για ένα ανοιχτό και υπό καλές προϋποθέσεις σουτ».

-Εσύ στο Κάουνας δεν ήσουν και στα καλύτερά σου. Ηταν μία… απάντηση από σένα; Ξεκίνησες και τελείωσες το ματς έχοντας απίστευτη ενέργεια...

«Εγώ προσωπικά παίζω καλά και επιθετικά όταν βρίσκομαι ειδικά στο ΣΕΦ. Ταυτόχρονα έχω ως πρώτο μου στόχο να μην προσθέτω την πίεση στην… πλάτη του καθενός. Οφείλω να κάνω το… κομμάτι μου από μόνος μου και έχω ως υποχρέωση να βγάλω ενέργεια. Ξέρω ότι είμαι, λοιπόν, ένας παίκτης που έχει ως χαρακτηριστικό την επιθετικότητά του, που του αρέσει να σκοράρει, οπότε το θεωρώ ως υποχρέωση να το δίνω αυτό στην ομάδα μου ιδιαίτερα στην αρχή ενός παιχνιδιού σαν αυτό με τον Παναθηναϊκό. Ενιωσα ότι αυτό δεν το είχα στο ματς με τη Ζαλγκίρις και δεν ήθελα να επαναληφθεί η ίδια εικόνα».

-Πώς δικαιολογείς εσύ αυτό το 49-19 στο δεύτερο δεκάλεπτο και την όλη εικόνα της ομάδας σας; Ησασταν απολαυστικοί σε όλο αυτό το διάστημα και βάλατε τις βάσεις για τη νίκη σας επί του Παναθηναϊκού.

«Το ξέσπασμα αυτό στο πρώτο ημίχρονο προήλθε από μας. Μπήκαμε πολύ δυνατά, με ένταση, με φοβερή προσήλωση στην άμυνα, τρέξαμε ιδανικά στο ανοιχτό γήπεδο και στους αιφνιδιασμούς, είχαμε φοβερή ενέργεια και παίξαμε σκληρά με τον Παναθηναϊκό. Ανταποκριθήκαμε σωστά μετά από αυτές τις ήττες στην Ευρωλίγκα, αλλά και από όσα έχουν συμβεί με τον Παναθηναϊκό. Να χάνεις, λοιπόν, τρεις φορές από αυτήν την ομάδα είναι κάτι το απαράδεκτο για μας. Δεν θα αντέχαμε κι άλλη ήττα και σκεφτόμασταν μονάχα τη νίκη».

-Θεωρείς ότι αυτό ήταν και το καλύτερό σας ημίχρονο μέχρι στιγμής;

«Από πλευράς ενέργειας θα το έλεγα. Δεν μπορώ να πω ότι αυτό είναι το ταβάνι μας, όμως έχουμε αρκετό δρόμο ακόμα να διαβούμε. Δεν γίνεται να σταθούμε και πολύ στη νίκη με τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να γινόμαστε όλο και καλύτεροι, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Δεν πρέπει να μείνουμε για πολύ στον ενθουσιασμό αυτής της νίκης και να πετάμε στα σύννεφα. Εχουμε την Πέμπτη το ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης και έχουμε πλέον το κεφάλι μας μπροστά και να συνεχίσουμε να δείχνουμε βελτίωση».

-Ηταν και οι δύο ήττες από τον Παναθηναϊκό ένας ακόμη λόγος για να αντιδράσετε έτσι;

«Εννοείται πως το 0-2 ήταν ένας λόγος αντίδρασης. Ειδικά με τον τρόπο που χάσαμε αυτά τα δύο παιχνίδια, γιατί ήταν στην αρχή της σεζόν, είχαμε μία καινούρια ομάδα να παρουσιάσουμε. Εμείς σε αυτό το ματς θέλαμε να τους αποδείξουμε ότι δεν έχουμε καμία απολύτως σχέση με την ομάδα που ήμασταν τότε. Και όπως είδαν όλοι το καταφέραμε αυτό στο πρώτο ημίχρονο».

-Επόμενος αντίπαλος είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, όπως προείπες. Τι πιστεύεις για το ματς της Ισπανίας;

«Την ξέρεις τη Ρεάλ. Είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ενα δυνατό σύνολο με πολύ ποιοτικούς παίκτες. Το γήπεδό της θα είναι γεμάτο, η ατμόσφαιρα θα είναι κάπως εχθρική, είναι μια δυνατή ομάδα στο σπίτι της. Οφείλουμε, λοιπόν, να πάμε αποφασισμένοι και να αντιδράσουμε για τις δύο ήττες μας στο Top 16. Η απόδοσή μας με τον Παναθηναϊκό πρέπει να είναι παρόμοια και με τη Ρεάλ, όπως και με οποιονδήποτε αντίπαλο. Η ενέργειά μας, η ένταση, η ίδια κινητικότητα και το κίνητρο που είχαμε στην επίθεση. Είναι στοιχεία αυτά που πρέπει πάντα να τα βγάζουμε συνεχώς από μέσα μας και να τα φέρνουμε μαζί μας».

-Υπάρχει και μία κακή παράδοση στη Μαδρίτη. Ο Ολυμπιακός έχει να κερδίσει από τη σεζόν 2008-09 στην έδρα της Ρεάλ. Το ξέρεις;

«Δεν το ήξερα μέχρι να μου το πεις. Είναι η πρώτη φορά που παίζουμε αντίπαλοί της φέτος, όμως. Είμαστε μια ομάδα εμείς που έχουμε ως μέλημα να παλεύουμε σε κάθε ματς. Και έτσι θα γίνει και την Πέμπτη».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ