2016-02-01 12:49:46
Φωτογραφία για Στα γενέθλια της σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι...
Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών σε πάρτι γενεθλίων μιας 15χρονης στην πολιτεία Γκερέρο, στο νότιο Μεξικό, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της πολιτείας.

«Υπήρξε ένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια της γιορτής για τα γενέθλια μιας 15χρονης και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι», δήλωσε ο κυβερνήτης της Γκερέρο Έκτορ Αστουδίγιο. Σύμφωνα με την αστυνομία τα περιπολικά δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν την περιοχή καθώς οι δράστες τα πυροβολούσαν διαρκώς.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή το βράδυ στο πάρτι για τα 15α γενέθλια -τα οποία θεωρούνται σημαντικά και είναι παράδοση να γιορτάζονται στη Λατινική Αμερική- ενός κοριτσιού στο χωριό Κουντανθίτο στον δήμο Κογιούκα ντε Καταλάν.

Για το συμβάν δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες, ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα.

Η πολιτεία Γκερέρο έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανθρωποκτονιών και απαγωγών σε όλο το Μεξικό. Σε αυτήν την πολιτεία εξαφανίστηκαν 43 φοιτητές τον Σεπτέμβριο του 2014. Αυτοί πιστεύεται ότι δολοφονήθηκαν από ένα καρτέλ ναρκωτικών. Στα βουνά της πολιτείας υπάρχουν πολλές καλλιέργειες οπιούχας παπαρούνας από τις οποίες τροφοδοτείται το διεθνές λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Στις 15 Ιανουαρίου βρέθηκαν ζωντανοί 21 άνθρωποι που είχαν απαχθεί μια εβδομάδα νωρίτερα από οπλισμένους άνδρες καθώς πήγαιναν σε έναν γάμο στην Γκερέρο.
 Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ