2016-02-02 23:12:11
Φωτογραφία για ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ! Πήγε άθαφτος ένας άνθρωπος
Σε καμία περίπτωση δε περιμέναμε ότι θα έχει τέτοια κατάληξη αυτό το ρεπορτάζ Πριν από λίγες ημέρες η εφημερίδα μας δέχθηκε ανώνυμη καταγγελία σχετικά με την "τύχη" ενός87χρονου, όπου πριν από 2 μήνες έχασε τη ζωή του (πιθανότατα από παθολογικά αίτια) στο καλύβι που διέμενε στην περιοχή Κέδρος της Σάμου.

Ο 87χρονος Ε.Γ. όπως ανέφερε η καταγγελία ήταν ένα μοναχικό άτομο όπου τα τελευταία χρόνια λόγω του γεγονότος ότι δεν είχε συγγενείς που να ενδιαφέρονται για αυτόν, έμενε μόνος του έχοντας μόνο τη βοήθεια της κοινωνικής υπηρεσίας "Βοήθεια στο Σπίτι" που κατά διαστήματα τον επισκέπτονταν παρέχοντας του κάποιες υπηρεσίες.

Το τελευταίο διάστημα ο υπάλληλος που έκανε τις επισκέψεις στο σπίτι το οποίο διέμενε, διαπίστωσε ότι τα πράγματα που του άφηνε έξω από την πόρτα δεν τα έπαιρνε, με αποτέλεσμα να παραμένουν στο ίδιο σημείο.

Στις 16 Δεκεμβρίου του 2015 όταν επισκέφθηκε και πάλι το σπίτι του 87χρονου διαπίστωσε και πάλι ότι κάτι συμβαίνει, με αποτέλεσμα να καλέσει την αστυνομία.


Πράγματι δύναμη αστυνομικών με δικαστική εντολή μπήκε στο σπίτι και διαπίστωσε ότι ο 87χρονος είναι νεκρός.

Η "περιπέτεια" του 87χρονου όμως ξεκινά από αυτό το σημείο και μετά, αφού όταν μεταφέρθηκε στοΝοσοκομείο της Σάμου, μετά την νεκροψία που του έγινε, παρέμεινε εκεί για 15 ημέρες περίπου, χωρίς δυστυχώς να ενδιαφερθεί κανένας συγγενής για να ταφεί.

Στις 29 Δεκεμβρίου του 2015, το Νοσοκομείο τηςΣάμου με έγγραφο του προς τον Δήμο της Σάμου, ενημερώνει για την άκαρπη αναζήτηση συγγενών του 87χρονου και ζητά από τον Δήμο να μεριμνήσει για να γίνουν οι διαδικασίες ταφής του με δαπάνες του Δήμου, όπως εξάλλου προβλέπει και η σχετική νομοθεσία.

Πράγματι όπως και έγινε, αφού όπως λένε οι πληροφορίες ο Δήμος Σάμου κινεί όλες τις διαδικασίες ώστε να γίνει η ταφή του 87χρονου.

Δυστυχώς όμως η ανώνυμη καταγγελία αλλά και η έντονη φημολογία των πολιτών της Δημοτικής Ενότητας του Άνω Βαθέος, δείχνει ότι κάτι περίεργο έχει συμβεί με το σώμα του άτυχου 87χρονου, αφού φέρεται να μην έχει γίνει καμία διαδικασία ταφής του αλλά να έχει πεταχτεί σε ένα λάκκο με οστά στο νεκροταφείο του Άνω Βαθέος!

Όταν λοιπόν ξεκινήσαμε την δημοσιογραφική έρευνα αναζητήσαμε στο νεκροταφείο του Άνω Βαθέος όπου και ήταν η ενορία του 87χρονου το σημείο και τον τάφο του χωρίς δυστυχώς να βρίσκεται πουθενά!

Τότε μιλώντας με διαφόρους εμπλεκόμενους με την υπόθεση, μας ανέφεραν άλλοι, ότι έχει θαφτεί κανονικά με διαδικασίες ταφής (παπάς, κηδεία κ.α.) και άλλοι ότι πέταξαν το πτώμα του στο χωνευτήρι του νεκροταφείου με την δικαιολογία ότι είχε σχεδόν λιώσει το κορμί του!!!

Δημοσιογράφος της εφημερίδας μας (με την παρουσία μαρτύρων) προχώρησε στη λήψη φωτογραφιών μέσα από το χωνευτήρι που υπάρχει στο νεκροταφείο και προς μεγάλη μας έκπληξη αντικρίσαμε μια εικόνα που προκαλεί πραγματικά ανατριχίλα!!!

Μέσα στο χωνευτήρι υπήρχε ένας σάκος, όπου μέσα του ήταν ένα άψυχο σώμα KAI φαινόταν ξεκάθαρα ότι δεν είχε ταφεί!

Ανάμεσα στα οστά του χωνευτηρίου υπήρχαν δυστυχώς και άλλα "ξένα αντικείμενα" που σύμφωνα με τονΔιεθνή Υγειονομικό Κανονισμό απαγορεύεται "δια ροπάλου" να υπάρχουν.

Δυστυχώς όμως υπήρχαν και άλλοι σάκοι που κανείς δεν γνωρίζει το περιεχόμενο τους!

Φαινόταν λοιπόν ξεκάθαρα ότι υπήρχε με την εικόνα αυτή που αντικρίσαμε προσβολή νεκρού και άμεσα ενημερώσαμε προφορικά την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου και προχωρήσαμε στη δημοσιοποίηση του ρεπορτάζ.

Αν πράγματι το πτώμα που ήταν μέσα στον σάκο αυτό ανήκει στον άτυχο 87χρονο (ή σε όποιον άλλον) τότε όλοι αναρωτιόμαστε τι θα μπορεί να συμβαίνει αυτή την εποχή και με την τύχη πολλών νεκρών ναυαγών προσφύγων στην περιοχή μας!

Ελπίζουμε ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να διελευκανθεί η υπόθεση, αφού οι διαδικασίες όπως έχουν γίνει είναι εξαιρετικά αντίθετες με τα χριστιανικά μας έθιμα και είναι απορίας άξιον πως οι "πολιτισμένες" δομές ενός φορέα όπως είναι ο Δήμος ελέγχουν και "παρακολουθούν" την τύχη ενός άπορου συμπολίτη μας να φύγει μόνος του από αυτή τη ζωή με τέτοιο τρόπο!

Υ.Γ. Να σημειώσουμε πως οι διάφοροι σάκοι που υπάρχουν μέσα στο χωνευτήρι, είναι οι ειδικοί σάκοι μεταφοράς (και μόνο) πτωμάτων.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ