2016-02-06 05:03:14
Φωτογραφία για Σκάει σκάνδαλο ντόπινγκ με απρόβλεπτες διαστάσεις!
Κινέζοι πρωταθλητές φέρονται να έχουν γράψει επιστολή, όπου αναφέρουν πως... ντοπάρονταν με τις… ευλογίες του κράτους!

Χορηγία αναβολικών από το κινέζικο κράτος, αποκάλυψαν σε επιστολή τους 10 Κινέζοι αθλητές του στίβου, ανάμεσά τους και της πρώην αθλήτριας αγώνων δρόμου μεγάλων αποστάσεων και κάτοχο παγκοσμίων ρεκόρ, Wang Junxia.

Η Junxia Wang είχε αναφέρει σε δημοσιογράφο το 1995 πως εκείνη και οι συναθλητές της υποχρεώθηκαν να λάβουν «μεγάλες δόσεις παράνομων φαρμάκων μέσα στη διάρκεια των χρόνων» και υπό τις κατευθύνσεις του προπονητή Ma Junren.Υποστήριξε επίσης πως ορισμένοι αθλητές θα απέρριπταν τα συγκεκριμένα φάρμακα, ωστόσο ο Junren φρόντιζε να τα «περνάει» ο ίδιος προσωπικά μέσα στους οργανισμούς τους. Η επιστολή που αποκαλύφθηκε τις τελευταίες ημέρες, είχε γραφτεί δυο χρόνια μετά το παγκόσμιο ρεκόρ που πέτυχε η Junxia στα 3.000 μέτρα και στα 10.000 μέτρα.


«Για αρκετά χρόνια μας υποχρέωνε να λαμβάνουμε μεγάλες δόσεις παράνομων ουσιών. Αυτή είναι η αλήθεια»ανέφερε η επιστολή. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου έχει ήδη ξεκινήσει έρευνες για τη γνησιότητα της επιστολής ενώ αν αποδειχθεί αληθινή, τότε θα υπάρξουν συνέπειες στους τίτλους, στα μετάλλια και στη φήμη που έχουν αποκτήσει οι συγγκεκριμένοι αθλητές.

«Η πρώτη κίνηση της IAAF πρέπει να είναι η απόδειξη της γνησιότητας της επιστολής. Έχουμε ζητήσει τη βοήθεια της Κινέζικης Ομοσποδνίας Στίβου» ανέφερε σχετικά ο εκπρόσωπος της IAAF, Chris Turner. Σημειώνεται πως ο Junren απομακρύνθηκε από την Ολυμπιακή ομάδα της Κίνας το 2000, όταν έξι από τους αθλητές του απέτυχαν στα τεστ αναβολικών που έκαναν.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αυτό σίγουρα δεν το ξέρατε...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αυτό σίγουρα δεν το ξέρατε...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ