2016-02-06 12:34:12
Φωτογραφία για ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ «ΒΛΕΠΕΙ» Ο Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ
Την αισιοδοξία του ότι η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού «θα έχει αίσιο τέλος», παρά τις ενστάσεις για βασικές παραμέτρους του σχεδίου, εκφράζει ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ημερησία».

Για τη σύνδεση των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημόνων και αγροτών με το φορολογητέο εισόδημα, ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρει ότι η σύνδεση δίνει κίνητρα για τη δήλωση των αληθινών εσόδων, αφού στην αντίθετη περίπτωση η σύνταξη θα είναι πολύ μικρή. Διαβεβαιώνει, μάλιστα, ότι με τις προσαρμογές που θα γίνουν θα προστατευθούν τα μεσαία εισοδήματα και θα προκύψει αύξηση των εσόδων ώστε να είναι εφικτή, στο άμεσο μέλλον, ακόμη και μείωση των εισφορών.

Σε όσους τον κατηγορούν ότι με τις προτεινόμενες αλλαγές επιβαρύνονται όσοι πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν, απαντά ότι οι νυν συνταξιούχοι έχουν ήδη υποστεί 11 συνεχόμενες μειώσεις συντάξεων
. «Δεν φορτώνουμε στην επόμενη γενιά τα βάρη της κρίσης», υπογραμμίζει ο υπουργός και προσθέτει: «Αντιλαμβανόμαστε την κοινωνική δικαιοσύνη όχι μόνον με όρους ταξικούς, αλλά και διαγενεακούς. Εφαρμόζουμε, για πρώτη φορά, τους ίδιους κανόνες και στους μελλοντικούς και στους νυν συνταξιούχους, εφόσον επανυπολογίζουμε και τη σύνταξη των τελευταίων, για να προσδιορίσουμε την υπέρ τους προσωπική διαφορά, την οποία εγγυόμαστε για πάντα».

Σ.Σ.

Παρά τις διαδοχικές διαψεύσεις σχετικά με τα όσα ζητούν θεσμοί από μέλη της κυβέρνησης, οι δύο βασικές απαιτήσεις τέθηκαν με κάθε επισημότητα από τις ηγεσίας των δύο βασικών δανειστών της Ελλάδας. Την Τετάρτη από τις Βρυξέλλες ο επίτροπος αρμόδιος για θέματα οικονομικών κ. Πιέρ Μοσχοβισί έθεσε τη βασική απαίτηση της Ε.Ε. από το ελληνικό πρόγραμμα. Είπε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να οριστικοποιήσει τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2016 και το 2017. Η έκθεση με τις χειμερινές προβλέψεις της Ε.Ε. που εκδόθηκε την ίδια ημέρα ήταν πιο εύγλωττη. Tόνιζε ότι παρά τη βελτίωση των εσόδων στο τέλος του χρόνου η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει πρόσθετα μέτρα για τη διετία 2016 -2017. Η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι δεν υπάρχει κανένα κενό για το 2016 και θέλει να συζητήσει αργότερα για το κενό των 1,3 δις ευρώ του 2017.

Το ΔΝΤ μίλησε και πάλι εκτός Ελλάδας την Πέμπτη δια στόματος της κ. Λαγκάρντ ζητώντας όσο το δυνατό πιο «βαθιά» μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος ώστε να μοιραστεί το κόστος από την αναδιάρθρωση του χρέους που θα πρέπει να αποφασίσουν μετά την αξιολόγηση οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Συνεπώς το Ταμείο έχει επικεντρώσει την προσοχή του στο Ασφαλιστικό και κατά την πάγια τακτική του ζητά εμπροσθοβαρή μέτρα για τη βιωσιμότητα του συστήματος. Δηλαδή περικοπές των συντάξεων! Και σε αυτό το θέμα η ελληνική ομάδα επιμένει στην ''κόκκινη γραμμή'' για τη μη μείωση κυρίων συντάξεων. (;)

Ο ίδιος ο υπουργός οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος όταν ρωτήθηκε την Παρασκευή για το χρόνο επιστροφής της τρόικας μίλησε για «προσδοκία επιστροφής» σε οκτώ με δέκα ημέρες παρότι τόνισε ότι υπάρχει η πεποίθηση κι από τις δύο πλευρές για μια «εύλογη συμφωνία σε εύλογο χρόνο». Τώρα το τι λέει ο κ. Κατρούγκαλος, είναι για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αφού πρέπει να εφαρμόσει κατά γράμμα τα συμφωνηθέντα του μνημονίου και όλα τ' άλλα είναι.... για τον κλείδωνα! 

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ