2016-02-10 06:11:19
Φωτογραφία για «Πλάτη σε αδιέξοδες πολιτικές δεν βάζουμε»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος... της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ και στους δημοσιογράφους Μάριον Μιχελιδάκη και Χρήστο Γιαννούλη μεταξύ άλλων επεσήμανε:

Σχετικά με όσα συζητήθηκαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Συμφωνήσαμε με το ΠτΔ ότι το προσφυγικό είναι ένα ζήτημα για το οποίο η ΕΕ πρέπει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της, η Τουρκία θα πρέπει και αυτή να λάβει υποχρεώσεις και σε αυτό το πλαίσιο χρειάζεται η ΕΕ να ασκήσει πιέσεις, και η χώρα μας πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει, για παράδειγμα τα πέντε υπό κατασκευή hotspots. Και βεβαίως μετά η ΕΕ άμεσα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της όπως είναι η μετεγκατάσταση 160.000 ανθρώπων.

Για τις κινητοποιήσεις των αγροτών

Το αγροτικό είναι ένα ζήτημα το οποίο έχει δημιουργήσει μία κοινωνική αναταραχή και πρέπει να επιλυθεί άμεσα και δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στη χώρα
. Δεν θα πρέπει να υπάρχει αδιαλλαξία και από την πλευρά της κυβέρνησης. Θα πρέπει να μπορέσουν να γίνουν κάποια βασικά πράγματα γιατί έχουν μικρή δημοσιονομική επίπτωση. Αναφέρομαι στο να συνεχίσει να υπάρχει ο ΟΓΑ ως ξεχωριστό ταμείο, όλοι οι ειδικοί λένε ότι αν γίνει 1 ταμείο και όχι τρία (ΙΚΑ,ΟΑΕΕ και ΟΓΑ) τότε δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει αυτό για τα επόμενα πέντε χρόνια. Να θεσπιστεί αγροτικό πετρέλαιο κίνησης, και να δούμε το θέμα του τριπλασιασμού των ασφαλιστικών εισφορών, τριπλασιασμός που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός. Να εφαρμοστεί το κοινοτικό κεκτημένο στα θέματα του αγροτικού.

(ΔΗΜ. Η κυβέρνηση πρέπει να επιτρέψει την κινητοποίηση των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας στο Σύνταγμα;)

Οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα θέλει να διαδηλώσει μπορεί να το κάνει όπως το κάνουν και άλλες κοινωνικές ομάδες, αυτό είναι δημοκρατικό κεκτημένο. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι ότι δεν πρέπει η κινητοποίηση μίας κοινωνικής ομάδας να έρχεται απέναντι στις άλλες κοινωνικές ομάδες. Αυτό το ζήτημα θα πρέπει να το προσέξουν και οι αγρότες και αναφέρομαι στο κλείσιμο των δρόμων.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και ανασχηματισμού της κυβέρνησης

Η χώρα δεν χρειάζεται συνέχεια εκλογές, πήγαμε τρεις φορές στη κάλπη και τα ίδια αδιέξοδα τα έχουμε ξανά μπροστά μας. Απαιτείται μια κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας με προοδευτική μεταρρυθμιστική κατεύθυνση καθώς δεν μπορούν να λυθούν τα προβλήματα με οριακές πλειοψηφίες.

Δεν τίθεται από εμάς ζήτημα διεύρυνσης οποιασδήποτε κυβερνητικής πλειοψηφίας. Δεν αφορά αυτό τον τόπο, δεν λύνει τα προβλήματα. Απαιτούνταν από το Σεπτέμβριο αλλά και τώρα αν υπάρξει αδιέξοδο, μια νέα πλειοψηφία, ευρεία, των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων με προοδευτική προγραμματική συμφωνία.

Βέβαια η κυβέρνηση λέει ότι μπορεί να κυβερνήσει με τους 153 βουλευτές και οριακές πλειοψηφίες συνεπώς εμείς συνεχίζουμε την αντιπολίτευση καταθέτοντας τις εναλλακτικές μας προτάσεις.

Πλάτη σε αδιέξοδα δεν μπορούμε να βάλουμε από τη στιγμή που θεωρούμε ότι είναι μια αδιέξοδη πολιτική. Διαφωνούμε για παράδειγμα με την πρόταση για το ασφαλιστικό που είναι αδιέξοδη και με την αύξηση των εισφορών που είναι αντικίνητρο ασφάλισης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ