2016-02-11 17:33:15
Φωτογραφία για Γιάννενα: Αυξάνει την πίεση για το Αεροδρόμιο
Η βελτίωση της λειτουργικότητας και όχι η ολοκλήρωση των εργασιών για την... κατασκευή του νέου αεροσταθμού, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για το Δήμο Ιωαννιτών.

Αυτό άφησε να φανεί σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες για αίτημα χορήγησης νέας προθεσμίας μέχρι και τις 26 Απριλίου 2017από την κατασκευάστρια εταιρία, προκειμένου να ολοκληρώσει τις εργασίες στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων «Πιστεύω ότι θα είναι η τελική παράταση. Από τις πληροφορίες που έχω, το έργο είναι σε καλό δρόμο.

Για εμάς ο κυρίαρχος στόχος είναι η βελτίωση της λειτουργικότητας του αεροδρομίου, που είναι εξαρτημένη από την εγκατάσταση του ραδιοβοηθήματος», ανέφερε ο κ. Μπέγκας και έκανε γνωστό πως έχει επανέλθει με νέα επιστολή στον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κωνσταντίνο Λιντζεράκο, ζητώντας και έγγραφη δέσμευση για τα όσα ειπώθηκαν σε προφορική συνάντηση σχετικά με την αναβάθμιση των συνθηκών προσέγγισης του αεροδρομίου Ιωαννίνων και το χρονοδιάγραμμα δράσεων της ΥΠΑ.


Ουσιαστικά ο Δήμαρχος Ιωαννίνων ζητά την οριστικοποίηση της δέσμευσης ότι μέσα στο 2016 θα προχωρήσει από την πλευρά της ΥΠΑ η μελέτη και η εφαρμογή βελτιστοποίησης διαδικασιών προσέγγισης στο αεροδρόμιο, κάτι που θα μειώσει σε σημαντικό βαθμό τις ακυρώσεις πτήσεων, ενώ το 2017 θα εγκατασταθεί το σύστημα προσέγγισης GBAS που θα οδηγήσει στην πλήρη επίλυση του προβλήματος.

Τη νέα επιστολή του Δήμου Ιωαννιτών κατέθεσαν ως Αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών, Υποδομών και Δικτύων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, Χρήστος Μαντάς και Γιάννης Στέφος, επισημαίνοντας πως η αναβάθμιση του αεροδρομίου αποτελεί βασική προϋπόθεση για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

«Εκτιμώ πως τις επόμενες ημέρες θα έχουμε κάποιες εξελίξεις. Είναι πολύ σημαντικό να ενώνουμε τις δυνάμεις μας όλοι οι τοπικοί παράγοντες στη διεκδίκηση σπουδαίων ζητημάτων που αφορούν τον τόπο», κατέληξε ο κ. Μπέγκας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ