2016-02-15 20:03:50
Φωτογραφία για Παραμένει στον «αέρα» η συνάντηση Αλ. Τσίπρα - αγροτών
Μήνυμα στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό ότι δεν θα περιμένουν επ' αόριστον απαντήσεις στα αιτήματά τους... στέλνουν οι εκπρόσωποι των 60 περίπου μπλόκων, οι οποίοι μετέβησαν το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου και κατέθεσαν τις προτάσεις τους.

Όπως είπε εξερχόμενος του πρωθυπουργικού μεγάρου το μέλος του Παμφθιωτικού Αγροτικού Συλλόγου Δημήτρης Δημoγιάννης «δεν δίνουμε τελεσίγραφο στην κυβέρνηση, περιμένουμε απαντήσεις σε εύλογο χρονικό διάστημα. Αλλά οι ρόδες είναι στραμμένες προς την Αθήνα».

Τις προτάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, παρέλαβε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Άγγελος Τσέκερης και σε μια πρώτη αντίδραση ο αρμόδιος υπουργός Ευάγγελος Αποστόλου χαρακτήρισε μεν θετικό το γεγονός ότι κατέθεσε της προτάσεις της η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, υπονόησε όμως ευθέως ότι η κυβέρνηση αναμένει μεγαλύτερη αντιπροσωπευτικότητα, δηλαδή και αιτήματα και από άλλα μπλόκα και κυρίως αυτού της Νίκαιας.


Επί της ουσίας ο κ. Αποστόλου είπε ότι επιθυμία της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού είναι στη συνάντηση που θα γίνει να συμμετέχουν και οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας. Ωστόσο με μία πρώτη ανάγνωση των αιτημάτων των αγροτών διαπιστώνεται ότι επί της ουσίας ζητούν τη διατήρηση του ισχύοντος καθεστώτος ασφάλισής τους -κατάργηση του ασφαλιστικού από άλλο δρόμο- ενώ και στο φορολογικό ζητούν 12.000 ευρώ αφορολόγητο. Προτάσεις που θεωρείται απίθανο να ικανοποιήσει το Μαξίμου και ως εκ τούτου η συνάντηση, τουλάχιστον μέχρι να αναχωρήσει την Τετάρτη ο κ. Τσίπρας για τις Βρυξέλλες, φαντάζει απίθανη. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ