2016-02-17 20:16:15
Φωτογραφία για Ανακοίνωση για την εκδήλωση της νεολαίας της ΛΑΕ για το ασφαλιστικό στην αίθουσα Γκίνη του Πολυτεχνείου
Διαβάστε την ανακοίνωση: "Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016 με... μεγάλη επιτυχία εκδήλωση της νεολαίας της ΛΑΕ, για το ασφαλιστικό στην αίθουσα Γκίνη του Πολυτεχνείου με θέμα «Ανάμεσα σε ανεργία και μετανάστευση επιλέγουμε τη ΡΗΞΗ», με ομιλητές τον Αλέξανδρο Κλείτσα , νέο αγρότη, την Δέσποινα Παρασκευά, επισφαλώς εργαζόμενη, την Μαριάννα Τσίχλη, μέλος της επιτροπής αγώνα δικηγόρων Αθήνας, και την Δέσποινα Σπανού, μέλος του Π.Σ. της ΛΑΕ.Στην εκδήλωση αναφέρθηκαν οι συνέπειες του προωθούμενου από την κυβέρνηση Τσίπρα, ασφαλιστικού νομοσχεδίου, και οι συνολικές προτάσεις της ΛΑΕ για το ασφαλιστικό και την έξοδο από την κρίση.

Οι τοποθετήσεις των συντρόφων Αλέξανδρου Κλείτσα, για τις συνέπειες που θα έχει το νέο νομοσχέδιο για τους αγρότες και ιδιαίτερα τους νέους αγρότες, και της Δέσποινας Παρασκευά η οποία ανέδειξε τις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα που επικρατούν για τους νέους ανθρώπους, οι οποίοι επισφαλώς εργαζόμενοι δεν έχουν και καμιά ελπίδα κατοχύρωσης εργασιακών δικαιωμάτων. Η Μαριάννα Τσίχλη ανέδειξε την αποφασιστικότητα των νέων δικηγόρων αλλά και όλων των νέων επιστημόνων να προστατέψουν τα εργασιακά τους δικαιώματα για να μην αναγκαστούν να μεταναστεύσουν ή να είναι μονίμως άνεργοι.


Η Δέσποινα Σπανού ανέλυσε τις θέσεις της ΛΑΕ για το ασφαλιστικό οι οποίες όμως συνδέονται με τις συνολικές θέσεις για την οικονομία και την έξοδο από την κρίση με δεδομένο ότι η ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων και η πάταξη της ανεργίας απαιτούν διαγραφή του χρέους, παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και άρα σύγκρουση με τους δανειστές, έξοδο από την Ευρωζώνη και σύγκρουση με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης.

Η μαζική συμμετοχή των νέων στην εκδήλωση αποδεικνύει ότι η νεολαία είναι αποφασισμένη να αγωνισθεί για να έχει μέλλον στον τόπο της."
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ