2016-03-03 22:38:14
Φωτογραφία για ΠΕΑΛΣ: Άδεια ανατροφής τέκνου για τριτέκνους και πολυτέκνους ...
Διαβάστε την ανακοίνωση "Αριθμ. Πρωτ.: Φ.200/Ε/33/16

ΠΡΟΣ: Αρχηγό Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Αντιναύαρχο ΛΣ ΡΑΠΤΗ Σταμάτιο

ΘΕΜΑ: «Άδεια ανατροφής τέκνου για τριτέκνους και πολυτέκνους»

Κύριε Αρχηγέ,

Όπως γνωρίζετε με το άρθρο 6 του π.δ. 80/2015 “Άδειες απουσίας του προσωπικού Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.” (Α΄153), ρυθμίστηκε εκ νέου η άδεια κύησης-λοχείας και η άδεια ανατροφής τέκνου για τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μια άδεια που είναι συνυφασμένη με τη γονική μέριμνα αφού αποτελεί άδεια διευκόλυνσης που αποβλέπει στην ανατροφή του τέκνου κατά τα πρώτα έτη της ζωής του. Υπενθυμίζουμε ότι η θετική αυτή εξέλιξη ¨ήρθε ύστερα και από αλλεπάλληλες δικές μας παρεμβάσεις.

Για πρώτη φορά μάλιστα με το εν λόγω π.δ. θεσπίσθηκαν πρόσθετα ειδικά μέτρα φροντίδας για συγκεκριμένες κατηγορίες γονέων οι οποίοι υπηρετούν στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μεταξύ των οποίων και οι τρίτεκνες - πολύτεκνες οικογένειες, καθώς, σε περίπτωση απόκτησης τρίτου τέκνου και άνω, η άδεια ανατροφής αυξάνεται κατά τρεις μήνες για κάθε τέκνο.


Δυστυχώς όμως, κατά την εφαρμογή της διάταξης προέκυψε διάσταση απόψεων μεταξύ των υπηρεσιακών παραγόντων, αναφορικά με τη δυνατότητα λήψης των επιπλέον τριών μηνών πέραν του εννεαμήνου για όσους είχαν προγενέστερα λάβει την άδεια ανατροφής.

Η δική μας άποψη, όπως πολλάκις διατυπώθηκε αρμοδίως, ήταν και παραμένει ότι η ρύθμιση αυτή ήρθε να προσθέσει και όχι να αφαιρέσει, να διευκολύνει τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες και όχι να γίνει ένα νέο πεδίο αντιπαράθεσης ή τουλάχιστον διαφορετικών προσεγγίσεων και ως τέτοια θα πρέπει άμεσα να εφαρμοστεί.

Επιπρόσθετα, δηλώνουμε ότι μια τυχόν «αβλεψία» του νομοθέτη δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο σε μια ρύθμιση που μόνο ανακούφιση προσφέρει σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους εργαζόμενους στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Περαιτέρω και μετά από αυτή την τοποθέτησή μας, ενημερωθήκαμε αρμοδίως ότι με υπουργική πρωτοβουλία θα ζητείτο γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του ΥΝΑΝΠ για το θέμα.

Έκτοτε και μέχρι σήμερα και παρά το γεγονός ότι έχει παρέλθει σημαντικός χρόνος, δεν έχουμε καμιά ενημέρωση για τα αποτελέσματα της ενέργειας.

Σήμερα, απευθυνόμαστε σε εσάς, τη νέα ηγεσία και προσβλέπουμε σε μια άμεση αντίδρασή σας για την εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης, μια λύσης που θα διευκολύνει τις οικογένειες και δεν θα χάνεται στις διαφορετικές ερμηνείες του νόμου. Οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες σήμερα, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε ως εργαζόμενοι και ως οικογενειάρχες, το έχουν περισσότερο ανάγκη από κάθε άλλη φορά.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ" Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ