2016-03-09 00:24:55
Φωτογραφία για ΕΟΠΥΥ: Ξεκινά η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης με γιατρούς, διαγνωστικά, κλινικές για νέες συμβάσεις!
Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Ξεκινούν τα «παζάρια» του ΕΟΠΥΥ με τους ιδιώτες παρόχους για τις νέες συμβάσεις.

Αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι εντός της εβδομάδας η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ θα καλέσει με επιστολή όλους τους εκπροσώπους των ιδιωτών παρόχων προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή για την έναρξη της διαπραγμάτευσης με την αρμόδια Επιτροπή που έχει συσταθεί.

Ειδικότερα, οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν ότι οι εκπρόσωποι του κάθε κλάδου θα πρέπει να δηλώσουν γραπτώς από ποιους θα εκπροσωπηθούν ώστε να συμμετάσχουν στο διάλογο που θα ξεκινήσει με την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης εντός των ημερών.

Μέσω των συζητήσεων και των «παζαριών» με την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης – όπως τονίζουν πληροφορίες του HealthReport.gr– θα τεθούν νέες βάσεις στη συνεργασία των γιατρών, των διαγνωστικών κέντρων, των κλινικών και μεταξύ άλλων των φυσικοθεραπευτών με τον ΕΟΠΥΥ.


Στόχος βέβαια του Οργανισμού είναι να περιορισθούν οι δαπάνες για εξετάσεις, επισκέψεις και υπηρεσίες αλλά ταυτόχρονα να εξυπηρετούνται και οι ασφαλισμένοι.

Κάτι που φυσικά μεταφράζεται σε πιθανές νέες περικοπές αμοιβών στους παρόχους.

Όπως υπογραμμίζουν πηγές στο HealthReport.gr η κατανομή τόσο των επισκέψεων όσο και των εξετάσεων θα γίνει με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια και τις ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε περιοχή.

Ήδη έχει μελετηθεί διεξοδικώς το θέμα της ζήτησης ανά περιοχή αλλά και των ελλείψεων σε γιατρούς και εργαστήρια ώστε να μπορεί να γίνει και η διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των παρόχων.

Πάντως ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης μιλώντας αποκλειστικά στο HealthReport.gr στην πρώτη του συνέντευξη είχε μιλήσει για τη δυνατότητα που θα δοθεί ειδικά σε νέους γιατρούς να συνεργασθούν με τον Οργανισμό. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε πει: «Ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στο HealthReport.gr: «Τι θα κάνω με τις νέες συμβάσεις και τις πληρωμές των γιατρών»!».

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης

Να σημειωθεί ότι οι συμβάσεις των ιδιωτών παρόχων με τον ΕΟΠΥΥ είχαν παραταθεί και λήγουν επισήμως στις 30 Ιουνίου του 2016.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως ειδικά στο θέμα των γιατρών, έγκυρες πηγές τουHealthReport.gr αναφέρουν ότι από τις νέες συμβάσεις αναμένεται να μείνουνεκτός κάποιες ειδικότητες γιατρών. Δείτε ΕΔΩ ποιες ειδικότητες θα αποκλεισθούν: «Έρχονται νέες συμβάσεις γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ! Ποιες ειδικότητες μένουν εκτός»

Οι νέες συμβάσεις του Οργανισμού με τους παρόχους πιθανότατα θα ισχύσουν γιαμεγαλύτερο χρονικό διάστημα δεδομένου ότι οι δαπάνες που θα διατεθούν από τον οργανισμό για εξετάσεις, επισκέψεις κ.λ.π. είναι προκαθορισμένες μέχρι το 2018 μέσω του 3ου μνημονίου.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ