2016-03-11 07:16:18
Φωτογραφία για Γιούνκερ: Πιο δυνατή Ευρώπη σημαίνει ισχυρότερο ΝΑΤΟ....
Με βασικό θέμα συζήτησης την προσφυγική κρίση συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο γ.γ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Αισθάνομαι ενθαρρυμένος από την σημερινή συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων, διότι έγινε σαφές ότι μία πιο ισχυρή ΕΕ σημαίνει ισχυρότερο ΝΑΤΟ και ένα πιο ισχυρό ΝΑΤΟ σημαίνει ισχυρότερη ΕΕ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιούνκερ.

Παράλληλα, εξήγησε στον κ. Στόλτενμπεργκ τη σημασία που δίνει η ΕΕ στις επιχειρήσεις της στρατιωτικής συμμαχίας στην περιοχή του Αιγαίου, υπογραμμίζοντας πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ζητά από τα μέλη του ΝΑΤΟ να τις στηρίξουν, κάτι που σημειώθηκε και στο κείμενο της Συνόδου Κορυφής.

«Είναι μία αποφασιστική χρονιά για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ επειδή το περιβάλλον ασφαλείας εντός και γύρω από την Ευρώπη αλλάζει δραστικά. Οπότε αμφότεροι πρέπει να προσαρμοσθούμε σε αυτή την κατάσταση», επεσήμανε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν παρουσίασε στον γ.γ του ΝΑΤΟ τα πρώτα στοιχεία της Παγκόσμιας Στρατηγικής για την Άμυνα και την Εξωτερική Πολιτική την οποία επεξεργάζονται από κοινού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης, τονίζοντας πως υπάρχει στενή επικοινωνία.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ