2016-03-15 09:19:48
Φωτογραφία για ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ VD
Για γριφώδη δήλωση του εκπροσώπου του Συντονιστικού Οργάνου της κυβέρνησης για το προσφυγικό σχετικά με το αν η κυβέρνηση θα δεχθεί τους μετανάστες που πέρασαν στα Σκόπια πίσω ή όχι, έκανε λόγο μέσω του ΣΚΑΪ ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι σε λίγη ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται εκτάκτως την Ειδομένη. «Κινδυνεύουμε και με μια τρίτη -διπλωματική- κρίση (...) είναι no man's land χωρίς έλεγχο για τίποτε είναι Ειδομένη... Η Ελλάδα από χώρα διέλευσης εξελίσσεται σε χώρα παραμονής και πολύ φοβούμαι σε χώρα διακίνησης μεταναστών» προειδοποίησε.

«Κινδυνεύουμε και με μια τρίτη διπλωματική κρίση, τη στιγμή που η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση είναι παγωμένη και το προσφυγικό έχει πάρει επικίνδυνες και ανεξέλεγκτες διαστάσεις» δήλωσε ακόμη ο βουλευτής της Ν.Δ. «Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Η είσοδος μεταναστών στην πΓΔΜ προσθέτει ένταση στην περιοχή, διακρατική αυτή τη φορά, αν δεν γίνουν τα σωστά βήματα» πρόσθεσε.


Στο πλαίσιο αυτό, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. εξαπέλυσε δριμεία κυβέρνηση στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «επικίνδυνους, ακατάλληλους και ανίκανους να δώσουν λύση ανθρώπους».

Ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε επίσης την Ειδομένη ως τόπο απάνθρωπης δοκιμασίας και όχι απλώς καταυλισμό. «Είναι παντελής η απουσία του κράτους στην Ειδομένη» πρόσθεσε.

«Έχουμε μειωμένη η καθόλου εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση για τη δυνατότητα της να κάνει λεπτούς χειρισμούς» ξεκαθάρισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος. «Πώς εμφανίστηκαν τα περίεργα χαρτιά με οδηγίες προς τους πρόσφυγες;» διερωτήθηκε, αναφέροντας πως η κρατική μηχανή είναι απούσα στην Ειδομένη.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ