2016-03-15 22:52:06
Φωτογραφία για Εκτός βασικής συνταγογράφησης οι οδοντίατροι του Δημοσίου
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου

 - Virus.com.gr

Απαράδεκτους περιορισμούς στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση διαγνωστικών και παρακλινικών εξετάσεων, επιβάλλει στους οδοντιάτρους του Δημοσίου ο ΕΟΠΥΥ, στο όνομα της περιστολής των δαπανών υγείας.

Εφαρμόζοντας υπουργικές αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης (ΦΕΚ 2243 Β’/18-8-2014 και 35 Β’/14-1-2015), η νέα Διοίκηση του Οργανισμού αποκλείει εντελώς τους οδοντιάτρους του ΕΣΥ και των Μονάδων Υγείας του ΠΕΔΥ σε όλη τη χώρα από χαμηλού κόστους εξετάσεις όπως γενική αίματος και ακτινογραφία, τη στιγμή που αυτές αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση τοπικής ή γενικής αναισθησίας στο οδοντιατρείο ή στο χειρουργείο, ή εξέτασης και διάγνωσης παθήσεων του στόματος και των γνάθων.

Την έντονη διαμαρτυρία της για την προαναφερόμενη απόφαση της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, εκφράζει η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ).


«Καλέσαμε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να αναθεωρήσουν τη συγκεκριμένη απόφαση, η οποία καθιστά τη δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια οδοντιατρική περίθαλψη στη χώρα μας εντελώς περιθωριακή» λέει στο Virus ο Αθανάσιος Κατσίκης, Πρόεδρος ΕΟΟ. «Μας είπαν ότι αυτό έγινε εκ παραδρομής και μας διαβεβαίωσαν ότι εντός της εβδομάδας το θέμα θα έχει διευθετηθεί» προσθέτει.

«Πάντως υπάρχουν ορισμένες εξετάσεις τις οποίες ούτως ή άλλως δεν μπορούσαν να τις κάνουν οι οδοντίατροι. Στα χειρουργεία όμως θα πρέπει να μπορούμε να ξέρουμε τι αντιβίωση μπορούμε να δώσουμε για παράδειγμα σε μια επέμβαση καρδιάς. Επίσης, επειδή οι οδοντίατροι είναι ενημερωμένοι και για τον καρκίνο του στόματος, θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να στείλουν για εξέταση και μια μικρή ιστολογική από ένα ύποπτο εύρημα. Για το θέμα έχουμε καταρτίσει έναν κατάλογο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον έχουμε στείλει στον ΕΟΠΥΥ» καταλήγει ο κ. Κατσίκης.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ...
Ανακοίνωση ΙΣΘ - 15/3/2016
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ανακοίνωση ΙΣΘ - 15/3/2016
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ